Průvodce daňovým řádem s příklady, vzory a judikáty

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
8/2015

Vazba
brožovaná

Počet stran
432

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7478-891-8

Publikace je komplexním průvodcem daňovým řízením, zejména komunikací mezi daňovým subjektem a správcem. Určena je též pro tzv. třetí osoby, jako jsou svědci, znalci či ručitelé. Obsahuje návody, jak postupovat v konkrétních situacích, včetně vzorových dopisů, příkladů a vyplněných formulářů. Je užitečným pomocníkem pro všechny, kdo jsou profesionály ve svém oboru, ale zároveň chtějí rozumět daňovému řízení a problematice zdaňování obecně.

Kniha je uspořádána do tematických celků, které odpovídají logice daňového řádu a nabízí čtenáři snadnou a rychlou orientaci. Najdete v ní například návod:

- jak se registrovat k dani,

- jak žádat o delegaci místní příslušnosti,

- jak udělit plnou moc a ustanovit zástupce,

- jak požádat úřední orgán o prodloužení lhůty či změnu termínu,

- jak se bránit proti průtahům v řízení či proti nečinnosti správce daně,

- jak uplatnit nárok na úhradu výdajů a ušlého výdělku.

Mgr. Jaroslav Kratochvíl je dlouholetým aktivním pracovníkem centrálního orgánu Finanční správy. Profesně se zaměřuje zejména na oblast daňového procesu a insolvenčního řízení.

Mgr. Aleš Šustr je dlouholetým aktivním pracovníkem Finanční správy. Má profesní zkušenosti ze všech úrovní orgánů finanční správy. Specializuje se na daňový proces. 

Oba autoři jsou odborníky na otázky aplikace procesního daňového předpisu jak s celorepublikovým, tak lokálním dopadem. Podíleli se na samotné formulaci zákonné úpravy zejména v oblasti daňového procesu.  Ve své bohaté přednáškové a publikační praxi se věnují především zákonné procesní úpravě daňového řízení.