Účetní a daňové souvislosti zákona o obchodních korporacích

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Autor
Jana Skálová a kolektiv

Typ publikace
monografie

Datum vydání
12/2015

Vazba
vázaná

Počet stran
176

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7478-972-4

Publikace se zabývá některými účetními a daňovými souvislostmi zákona o obchodních korporacích a ukazuje na praktických účetních příkladech provázanost obchodního práva a účetnictví.

Nejprve Vás provede založením kapitálové společnosti, možností splácení peněžitých a nepeněžitých vkladů a základními účetními povinnostmi. Kniha se dále zabývá zvyšováním a snižováním základního kapitálu, rozdělováním zisku, možností výplaty zálohy na podíl na zisku a jejího vypořádáním. Také se věnuje možnostem akciové společnosti nabývat vlastní akcie a rozebírá vypořádací podíl pro odcházejícího společníka ze společnosti s ručením omezeným. Dozvíte se, jak vzniká položka Jiný výsledek hospodaření, a proč je nutné její schválení a rozdělení valnou hromadou. Pozornost je také věnována výkazu o změnách ve vlastním kapitálu, který bude od roku 2016 povinnou součástí účetní závěrky pro střední a velké společnosti.

Publikace podává pomocnou ruku pracovníkům účetních oddělení, ekonomům, daňovým poradcům, auditorům i studentům středních a vysokých škol, kteří se s touto problematikou setkávají.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.