Zákon o investičních společnostech a investičních fondech (č. 240/2013 Sb.) - Komentář

Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
komentáře

Datum vydání
6/2015

Vazba
vázaná

Počet stran
1720

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7478-783-6

ISBN
978-80-7478-783-6

ISBN
978-80-7478-783-6

Rozsáhlé a podrobné první vydání komentáře k základnímu právnímu předpisu upravujícímu problematiku fondového podnikání v České republice reaguje na zásadní nedostatek tohoto druhu literatury v oblasti, kterou lze z hlediska fungování českého kapitálového trhu považovat za zvlášť důležitou.

Komentář je dílem širokého kolektivu autorů, předních odborníků na danou oblast, kteří mají bohaté zkušenosti s tvorbou nebo aplikací práva kapitálového trhu. Společně vytvořili výklad obsahově přelomové právní úpravy činnosti investičních společností a investičních fondů (zákona č. 240/2013 Sb.) a v souladu s tím i doprovodných prováděcích předpisů a souvisejících pramenů unijního práva. Při své práci přitom zohlednili všechny zásadní změny a novinky, které nová regulace přinesla, jakož i její první velkou novelizaci a nedávno proběhlou celkovou rekodifikaci soukromého práva.

Publikace je s ohledem na své zaměření určena především pro odbornou veřejnost a praxi. Umožňuje snadnou orientaci ve velmi významné, ale zároveň složité právní oblasti. Lze proto ocenit její praktické zpracování a srozumitelnost, která je na některých místech podepřena názornými tabulkami, příklady a způsoby jejich řešení.

Vedoucí autorského kolektivu Mgr. Ing. Jan Šovar se osobně podílel na přípravě komentovaného zákona a byl jedním ze spoluautorů komentáře k zákonu o podnikání na kapitálovém trhu (C. H. Beck, 2012). V současné době je advokátem a společníkem FINREG PARTNERS, advokátní kancelář, s.r.o. Předtím působil v AK KŠB, na Ministerstvu financí, kde se věnoval legislativě na úseku kapitálového trhu, v Komisi pro cenné papíry, Výboru evropských regulátorů cenných papírů v Paříži a Deutsche Bank v Londýně.