Cvičebnice. Daňový systém 2021. 2. díl

Dočasně nedostupné
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
učebnice

Datum vydání
9/2021

Vazba
šitá, formát A4

Počet stran
92

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7676-171-1

PRÁVĚ PROBÍHÁ DOTISK.

Cvičebnice, jejíž aktualizaci Vám přinášíme ve třech sešitech, vychází z právního stavu července roku 2021. Autoři vytvořili didaktickou pomůcku, která Vám umožní osvojit si, procvičit a upevnit poznatky o fungování jednotlivých daní i daňového systému jako celku. Cvičebnice důsledně navazuje svojí strukturou na učebnici Daňový systém ČR 2020.

Druhý díl se zabývá zdaněním osobních důchodů, tedy daní z příjmů fyzických osob a sociálním pojistným.

Kromě vedoucí autorského kolektivu se na něm podílel i další autor. Oba již po mnoho let vyučují zdanění na vysoké škole, a jsou tedy schopni podat obsah tak, aby byl přístupný i pro laiky. Mají zkušenosti i s procvičováním vykládané látky.

prof. Ing. Alena Vančurová, Ph.D.

je vedoucí katedry veřejných financí Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze, kde garantuje program Zdanění a daňová politika. Od roku 1995 je rovněž daňovou poradkyní. Specializuje se nejen na základy zdanění, ale i na správu daní, daň z příjmů fyzických osob a sociální pojistné. Svou bohatou pedagogickou erudici, praktické zkušenosti a dovednosti i teoretické znalosti zúročila ve více než šedesáti odborných publikacích.

doc. Ing. Stanislav Klazar, Ph.D.

působí na katedře veřejných financí Vysoké školy ekonomické v Praze. Mnoho let vede cvičení v základních kurzech zaměřených na zdanění v ČR, jeho hlavní specializací však je sociální pojištění, a tak není divu, že se zaměřil především na sociální pojistné.