Cvičebnice. Daňový systém 2021. 3. díl

Skladem - expedice do 2 pracovních dnů
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
učebnice

Datum vydání
9/2021

Vazba
šitá, formát A4

Počet stran
76

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7676-173-5

Cvičebnice, jejíž aktualizaci Vám přinášíme ve třech sešitech, vychází z právního stavu července roku 2021. Autoři vytvořili didaktickou pomůcku, která Vám umožní osvojit si, procvičit a upevnit poznatky o fungování jednotlivých daní i daňového systému jako celku. Cvičebnice důsledně navazuje svojí strukturou na učebnici Daňový systém ČR 2020.

Třetí díl se zabývá selektivními daněmi ze spotřeby, daní z přidané hodnoty a majetkovými daněmi.

Kromě vedoucí autorského kolektivu se na něm podílela i další autorka. Obě již po mnoho let vyučují zdanění na vysoké škole, a jsou tedy schopné podat obsah tak, aby byl přístupný i pro laiky. Mají zkušenosti i s procvičováním vykládané látky.

prof. Ing. Alena Vančurová, Ph.D.

je vedoucí katedry veřejných financí Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze, kde garantuje program Zdanění a daňová politika. Od roku 1995 je rovněž daňovou poradkyní. Specializuje se nejen na základy zdanění, ale i na správu daní, daň z příjmů fyzických osob a sociální pojistné. Svou bohatou pedagogickou erudici, praktické zkušenosti a dovednosti i teoretické znalosti zúročila ve více než šedesáti odborných publikacích.

Ing. Hana Zídková, Ph.D.

působí na katedře veřejných financí Vysoké školy ekonomické v Praze, kde se věnuje jak pedagogické, tak výzkumné činnosti. Vyučuje kurzy zejména z oblasti zdanění spotřeby. Od roku 1999 je také daňovou poradkyní. Externě spolupracuje se společností EY s.r.o. Dále je zkušební komisařkou garantující daňovou část profesní zkoušky auditora.