Daň z příjmů fyzických osob v mezinárodním kontextu

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
12/2021

Vazba
brožovaná

Počet stran
216

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7676-234-3

Na jaro 2024 pro vás plánujeme nové vydání titulu. 

V dnešním globalizovaném světě si zaměstnavatelé již nevybírají své zaměstnance podle národnosti či trvalého bydliště, ale zejména podle kvalifikace, odborných znalostí a zkušeností. Státní hranice přestaly být pro zaměstnávání pracovníků překážkou, a proto stále častěji řešíme problematiku dvojího zdanění, popřípadě daňové dopady vyplývající z těchto přeshraničních uspořádání, a to nejen pro české či zahraniční společnosti, ale i pro jejich zaměstnance a rodinné příslušníky.

Cílem této publikace je zaprvé pomoci čtenářům, aby se v problematice zamezení dvojího zdanění lépe zorientovali, a to prostřednictvím celé řady názorných příkladů. Zadruhé pak poodhalit úskalí, která s sebou přináší problematika zdaňování zahraničních příjmů, dvojího zdanění, určení daňového rezidentství u fyzické osoby, a s tím související daňové otázky.

Problematika zamezení dvojího zdanění je velmi komplexní a neustále se vyvíjí i vzhledem k novým způsobům komunikace a např. i možnostem práce „na dálku". Publikace tak nemůže pokrýt veškeré otázky a situace. Autorky s vámi touto cestou sdílí cenné znalosti a praktické zkušenosti, které získaly během mnohaleté praxe v oboru.

Ing.  Lenka  Nováková,  MBA  je  členkou  Komory  daňových  poradců  České  republiky, zástupce vedoucí sekce DPFO. V současné době pracuje ve společnosti KPMG Česká
republika,  s.r.o.,  v  oddělení  specializujícím  se  na  mezinárodní  struktury  vysílání zaměstnanců  z  a  do  České  republiky  včetně  souvisejících  daňových  a  pojistných dopadů. Od roku 2018 je zkušebním komisařem Komory daňových poradců. Věnuje se také přednáškové a publikační činnosti.

Ing.  Daniela  Králová  je  od  roku  1996  členkou  Komory  daňových  poradců  České republiky. Je také členkou sekce DPFO. V současné době pracuje pro společnost PwC a specializuje se zejména na oblast zdanění fyzických osob v mezinárodním kontextu. Vedle toho se věnuje přednáškové a publikační činnosti.