Daňová politika v Evropské unii

Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
12/2017

Vazba
brožovaná

Počet stran
228

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7552-682-3

ISBN
978-80-7552-683-0

Kniha zpracovává aktuální téma, zajímavé pro všechny, kteří se zabývají evropskou integrací — ať již odborníky z akademické sféry, či z daňové praxe. Navazuje na již zavedenou publikaci Harmonizace daňových systémů zemí Evropské unie, kterou autorka významně přepracovala. Důvodem je překotný vývoj v oblasti daňové politiky Evropské unie, především změna jejího směřování. Prvotním cílem již totiž není daňová harmonizace, ale především férovost zdanění, boj s erozí daňových základů a přesouváním zisků. 

Publikace Daňová politika v Evropské unii se jako jediná na trhu podrobně zabývá novými návrhy směrnice o společném základu daně a společném konsolidovaném základu daně, upozorňuje na možná úskalí a nejasnosti. V kontextu aktuálního globálního boje daňových správ s daňovými úniky věnuje kniha pozornost nejen vývoji této oblasti na poli Evropské unie, ale taktéž v OECD. Obsahuje i kapitoly zaměřující se na problematiku BEPS. 

prof. Ing. Danuše Nerudová, Ph.D. působí na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně jako vedoucí Ústavu účetnictví a daní. Dlouhodobě se věnuje otázkám daňové politiky v Evropské unii a mezinárodnímu zdanění. Na dané téma přednáší a pravidelně publikuje v České republice a v zahraničí. Je autorkou celé řady odborných publikací z oblasti mezinárodního zdanění.