Daňový řád. Praktický komentář. 3. vydání

Připravujeme
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
praktické komentáře

Datum vydání
8/2024

Vazba
vázaná

Počet stran
592

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7676-989-2

ISBN
978-80-7676-990-8

Praktický komentář k zákonu č. 280/2009 Sb., daňový řád, zachycuje aktuální legislativní a judikaturní vývoj tohoto základního procesního předpisu daňového práva. Jeho třetí vydání vychází v souvislosti s vývojem správní praxe správců daně a tradičně reaguje také na velké množství nových rozsudků, mnohdy se zásadním vlivem na dosavadní výkladzákona.

Komentář k daňovému řádu není pojat čistě formou strojového komentování jednotlivých paragrafů. Cílem autora bylo komentovat jednotlivé instituty nejlépe ve vzájemných souvislostech se zaměřením na reálné potřeby uživatele zákona. Srozumitelným jazykem tak objasňuje podstatu a úskalí jednotlivých postupů, řízení či dalších institutů daňového procesu. Tyto jsou komentovány jak zpohledu aplikační praxe, tak z pohledu aktuální judikatury. S ohledem na formu zpracování je komentář určen jak nováčkům v daňovém procesu, tak i zkušeným daňovým profesionálům, a to bez ohledu na jejich působiště.

Právní stav publikace je k 1. 5. 2024.

Autor Tomáš Rozehnal zastává pozici ředitele Odvolacího finančního ředitelství. Specializuje se na oblast daňového procesu a daně z přidané hodnoty. Věnuje se také publikační a lektorské činnosti.