Daňový systém ČR 2024

Připravujeme
Připravujeme
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
8/2024

Vazba
brožovaná

Počet stran
356

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7676-992-2

ISBN
978-80-7676-993-9

Přehledně zpracovaná publikace, která vychází již posedmnácté, obsahuje celou řadu schémat, tabulek, grafů a ilustrativních příkladů pro snadnější pochopení stále komplikovanějšího daňového systému České republiky.

Snahou autorek bylo vytvořit učební pomůcku, která čtenářům umožní proniknout do fungování jednotlivých daní i daňového systému jako celku. Velký důraz je kladen na zobecnění a srozumitelnost textu, autorky se snaží konstrukci daní podávat v souvislostech a s akcentem na logiku věci. Publikace umožní čtenáři i určitý nadhled a orientaci v působení daní a jejich konstrukčních prvků.

Kniha je od svého posledního vydání v roce 2022 aktualizována a reaguje na stav našeho daňového systému v polovině roku 2024.

prof. Ing. Alena Vančurová, Ph.D. byla dlouhá léta vedoucí Katedry veřejných financí Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze. Na této katedře dále působí a je garantem studijního programu Zdanění a daňová politika. Od roku 1995 je rovněž daňovou poradkyní. Byla členkou několika odborných skupin ministrů financí a práce a sociálních věcí. Svou bohatou pedagogickou erudici, praktické zkušenosti a dovednosti i teoretické znalosti zúročila zatím ve více než čtyřiceti učebnicích a knižních publikacích.

doc. Ing. Hana Zídková, Ph.D. působí řadu let na Katedře veřejných financí Vysoké školy ekonomické v Praze, kde se věnuje jak pedagogické, tak výzkumné činnosti. Vyučuje kurzy zejména z oblasti zdanění spotřeby. Od roku 1999 je daňovou poradkyní. Je také členkou redakční rady Bulletinu Komory daňových poradců ČR a zkušební komisařkou garantující daňovou část profesní zkoušky auditora.