Insolvenční zákon (č. 182/2006 Sb.). Komentář - 5. vydání

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
komentáře

Datum vydání
11/2019

Vazba
pevná

Počet stran
1792

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7598-578-1

Připravujeme již 6. vydání komentáře. 

Čekáme na výsledek legislativního procesu.

V listopadu vyšlo už páté vydání úspěšného komentáře insolvenčního zákona od nejzkušenějšího kolektivu autorů. Právní stav komentáře k 1. 11. 2019.

Komentář má nejrozšířenější výklad na trhu – reaguje zejména na zásadní novelu č. 31/2019 Sb., která od 1. 6. 2019 přinesla zásadní změny v úpravě oddlužení a také zavádí od 1. 11. 2019 velmi diskutovaný generátor přidělování.

Dále autoři rovněž zapracovali do výkladu i novelu provedenou zákonem č. 230/2019 Sb. týkající se tzv. dětských dluhů, která nabyla účinnosti od 1. 10. 2019.

Nové vydání také obsahuje nejaktuálnější judikaturu k jednotlivým ustanovením.

Stálý autorský kolektiv tvoří JUDr. Jaroslav Brož MJur, Mgr. Alexandr Dadam, Mgr. Jan Kozák, Mgr. Antonín Stanislav, Ph.D., JUDr. Ing. Zdeněk Strnad, Ph.D., MPA, JUDr. Lukáš Zrůst, Ph.D., LL.M., MBA, BA (Hons), JUDr. Michal Žižlavský.

Z recenze JUDr. Davida Uhlíře:

„Recenzovaný komentář nakladatelství Wolters Kluwer má pro praktiky, jejichž podstatnou část práce tvoří oddlužovací agenda, v tomto ohledu nespornou výhodu.“

Z recenze JUDr. Františka Kučery:

„Představená publikace je jednou z těch, které se v současnosti objevily na pomyslném trhu právnické literatury zaměřené na insolvence. Zde i jinde vyslovené či napsané je přitom třeba vždy vzájemně konfrontovat a o všem neustále přemýšlet Nikdo se v dnešní době nemůže spokojit pouze s jednou publikací, s jedním přečteným nebo vyslechnutým názorem. Jisté usazení a ustálení názorů lze očekávat až poté, kdy nově právně zakotvené projde oním potřebným a pravým myšlenkovým kvasem, střetem názorů a disputací, jež snad vyústí v relevantní soudní rozhodnutí. V nynějších přechodných časech ovšem je Komentář nakladatelství Wolters Kluwer způsobilý poskytnout určitý pevný bod v počátečních úvahách o tom, jak s (opět) novelizovaným insolvenčním zákonem pracovat.“

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.