Novinka

Zákon o dani z přidané hodnoty. Praktický komentář

Předprodej
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
praktické komentáře

Datum vydání
5/2024

Vazba
vázaná

Počet stran
720

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7676-920-5

ISBN
978-80-7676-921-2

Praktický komentář k zákonu č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, výkladově rozvádí jednotlivá ustanovení zákona v kontextu bohatých poradenských zkušeností autorů, judikatury a informací Finanční správy. Obsahuje také řadu příkladů, na nichž jsou ustanovení zákona prakticky vysvětlována.

Praktický komentář pomůže začátečníkovi pochopit smysl jednotlivých paragrafů zákona, zkušený poradce si v knize může ověřit, zda jeho posouzení koresponduje s judikaturou, výkladem Finanční správy a v neposlední řadě právě s názorem autorů, kteří dennodenně řeší praktické klientské dotazy.

Rozsáhle pojatý komentář k dani z přidané hodnoty vznikal v roce přípravy konsolidačního balíčku, a proto obsahuje mimo jiné i všechny změny v dani z přidané hodnoty, které tento balíček přinesl.

Právní stav publikace je k 1. 1. 2024

Autoři Petr Vondraš a Igor Pantůček jsou daňovými poradci BDO Czech Republic se specializací na daň z přidané hodnoty. Své praktické znalosti předávají v rámci publikační i lektorské činnosti. S články Petra Vondraše se můžete pravidelně setkávat v časopise Účetnictví v praxi a v rámci expertních příspěvků v aplikaci DAUČ, s Igorem Pantůčkem zase jako lektorem na seminářích pořádaných Komorou daňových poradců. Petr Vondraš byl vyhlášen Daňařem roku v oblasti daně z přidané hodnoty za rok 2018, Igor Pantůček získal stejné ocenění o dva roky později.