Daňový systém ČR Cvičebnice 2019 – komplet tří publikací


Typ produktu
Tištěná kniha

Snahou autorů bylo vytvořit didaktickou pomůcku, která čtenářům umožní osvojit si, procvičit a upevnit poznatky a získat dovednosti o fungování jednotlivých daní i daňového systému jako celku. Cvičebnice má tři díly.
 
V prvním díle se autorky zabývají procvičením látky prvních čtyř kapitol. Na konci sešitu je připojen klíč k řešení s rámcovými výsledky úkolů. Na tomto sešitu se kromě vedoucí autorského kolektivu podílela i další autorka. Obě již po mnoho let vyučují zdanění na vysoké škole, a jsou tedy schopny podat obsah tak, aby byl přístupný i pro laiky, mají zkušenosti i s procvičováním vykládané látky.

Druhý díl se zabývá zdaněním osobních důchodů, tedy daní z příjmů fyzických osob a sociálním pojistným. Kromě vedoucí autorského kolektivu se na něm podílel i další autor. Oba již po mnoho let vyučují zdanění na vysoké škole, a jsou tedy schopni podat obsah tak, aby byl přístupný i pro laiky, mají zkušenosti i s procvičováním vykládané látky.
 
Na třetím díle se kromě vedoucí autorského kolektivu podílely další dvě autorky. Ing. Hana Zídková, Ph.D. se odborně zaměřuje na zdanění spotřeby, zejména daň z přidané hodnoty. Již řadu let učí na VŠE kurzy zacílené právě na tento typ daní. Doc. Ing. Láchová, CSc., která zpracovala majetkové daně a daň silniční, je u projektu Daňového systému od samého počátku. Všechny autorky již po mnoho let vyučují zdanění na vysokých školách, a jsou tedy schopny podat obsah tak, aby byl přístupný i pro laiky, mají zkušenosti i s procvičováním vykládané látky.
 
Jde o publikace, které vyšly původně v nakladatelství 1. VOX a.s.