Jak se žije malotřídkám 2018

Prodej ukončen
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Typ produktu
Školení

Datum
05.04.2018

Místo konání
Nová radnice, Magistrát hlavního města Prahy, Mariánské nám. 2/2, Praha 1

Redakce školství nakladatelství Wolters Kluwer ČR, a. s., pořádá odbornou konferenci pro málotřídní školy.

Specializovaná odborná konference úspěšně navazuje na předchozí dva ročníky a potvrzuje důležitost málotřídních škol ve vzdělávacím systému.

Uvědomujeme si, jak důležité místo mají málotřídní školy ve vzdělávacím systému, že jsou opomíjeny a mají to nesmírně těžké, přesto vykonávají spoustu záslužné práce. Přijďte navázat kontakt s podobnými školami a sdílejte své zkušenosti!

Programem vás provede Václav Trojan, vedoucí Centra školského managementu PedF UK. Na setkání s vámi se také budou těšit přední odborníci, a to nejen z praxe. Již tradičně se zaměříme na legislativní změny, které mají dopad do života málotřídní školy, a to jak z oblasti školské legislativy (Monika Puškinová), tak z oblasti pracovněprávní (David Borovec). Prostor budou mít také vaše konkrétní dotazy.

GENERÁLNÍ PARTNER

 EkoTAB

PARTNEŘI

Řízení školy online

 Řízení školy online

Řízení školy online

Řízení školy

Program 9-15 hodin:

od 9:00 do 9:30 hod.  
Prezence účastníků

od 9:30 do 9:45 hod.  
Zahájení, slovo úvodem

od 9:45 do 10:05 hod.     
Kritické myšlení - Jak odhalit klamy a dezinformace
Lukáš Hána, lektor a konzultant, zakladatel projektu Kritické myšlení
Problém není to, že máme málo informací. Naopak. Máme jich až moc. A mnoho z nich je navíc zavádějících nebo úplně chybných. Pokud máme přístup k takto bohatým zdrojům informací, je čím dál tím důležitější se v nich umět vyznat a pracovat s nimi. Jak na to ale, když si informace protiřečí? Jak poznat co je pravda a co lež? Řešením je kritické myšlení. Na přednášce vysvětlím, co to je, jak ho používat a jak ho rozvíjet.

od 10:05 do 10:45 hod.     
Málotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Monika Puškinová, specialistka na školskou legislativu
Cílem příspěvku je vyčlenit specifické momenty personální agendy málotřídní školy a popsat pravidla upravující činnost málotřídní školy (zaměstnavatele) stanovená právními předpisy.

od 10:45 do 11:15 hod.     
GDPR
Alice Frýbová, AK Holubová advokáti, s. r. o.
Cílem příspěvku je vyčlenit specifické momenty personální agendy málotřídní školy a popsat pravidla upravující činnost málotřídní školy (zaměstnavatele) stanovená právními předpisy.

od 11:15 do 11:35 hod.     
Přestávka na kávu

od 11:35 do 12:15     
Pracovněprávní minimum, anebo co jsme loni nestihli
David Borovec, specialista na pracovní právo
Letošní příspěvek v pracovním právu by měl navazovat na ten loňský - vzhledem k tomu, že po semináři se sešlo mnoho dotazů na oblast ukončování pracovních poměrů z důvodu nadbytečnosti nebo pro porušování povinností (ať už z důvodu neomluvené absence, nebo pro neplnění úkolů), ale třeba také na určování dovolené a doručování písemností zaměstnancům, budeme se těmto tématům nyní věnovat podrobněji. V rámci časových možností se budeme věnovat také Vašim dotazům položeným přímo na místě.

od 12:15 do 12:35 hod.     
Šablony II
Lucie Karešová, odbor administrace zjednodušených projektů MŠMT
Prezentace nové výzvy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání na šablony pro mateřské školy, základní školy, základní umělecké školy, střediska volného času, školní družiny a školní kluby. Poskytnutí základních informací k administraci projektů.

od 12:35 do 12:55     
Asistent pedagoga v málotřídní škole
Jitka Kendíková, ředitelka školy, lektorka, autorka textů s inkluzivní tematikou
Příspěvek se zaměřuje na témata spojená s asistenty pedagoga. Na základě platné legislativy se zaměří na některé klíčové body – smlouvy s těmito zaměstnanci, náplně práce, zařazení do platových tříd a stupňů, ale také na pracovní podmínky, které tito pedagogové potřebují. Připomene také některé novinky, jež přinesly poslední legislativní změny. Uvedená témata doplní rady a příklady z každodenní praxe.

od 12:55 do 13:15 hod.  
Jak pracovat se selhávajícím žákem
Jitka Hřebecká, ředitelka málotřídní, přitom plně organizované ZŠ a MŠ Archa
Představíme vám jednotlivé aktéry, kteří se podílejí nebo mohou podílet na inkluzívním vzdělávání v MŠ a ZŠ. Osvětlíme jejich role, konkretizujeme, co je od nich možno, nutno očekávat. Podle čeho  vybírat adepty na požadované pracovní pozice. Jak celý proces ustát, smysluplně vést a jakým směrem.

od 13:15 do 14:00 hod.
Přestávka na oběd

od 14:00 do 14:20 hod.   
Hrany ostré a tupé aneb o komunikaci školy s rodiči
Miroslav Hřebecký, lektor vzdělávání učitelů a ředitelů, programový ředitel EDUin
Stalo se vám někdy, že jste nenašli s rodičem žáka společnou řeč, a dokonce byl zvýšen hlas? Pravděpodobně ano, je to běžné, je to lidské. Muselo k tomu ale dojít? Pravděpodobně ne. Jak se dá vyhroceným situacím předcházet, a pokud už k nim dojde, jak minimalizovat škody na obou stranách.

od 14:20 do 14:40 hod.   
Laskavost a důslednost v edukaci dětí
Václav Mertin, dětský psycholog, katedra psychologie FF UK
 
od 14:40 do 15:00 hod.     
Dokážeme formulovat svoje potřeby?
Václav Trojan, vedoucí katedry PedF UK v Praze
Příspěvek se zaměří na potřeby ředitelek a ředitelů málotřídních škol a na nutnost jejich kontinuální podpory. Konečně se totiž ve vzdělávacím prostoru objevuje slovo podpora a je správné tuto tendenci zesílit.
Autor si tentokrát připraví logické argumenty a poukáže na specifika osob stojících v čele českých málotřídních škol. Má k dispozici výzkumná data získaná mezi řediteli škol a svoje další poznatky z přímého kontaktu s řediteli v terénu či na vzdělávacích akcích.
Příspěvek bude logickým vyústěním naší konference a bude pochopitelně navazovat na předchozí řečníky věnujícím se málotřídním školám z jiných úhlů pohledu.

Řízení školy

Více informací naleznete ZDE.

Stornovací podmínky

Veškeré změny objednávek a případná storna přijímáme pouze písemně obchod@wolterskluwer.cz
Bezplatné storno přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením akce. Pokud jste měli již uhrazeno, vrátíme vám platbu v plné výši zpět. Po tomto termínu a v případě, že se účastník bez písemné omluvy nedostaví, je povinen uhradit plnou cenu. Kurzovné se v tomto případě nevrací, není možný přesun na jiný termín ani účastníkovi nevzniká nárok na jinou kompenzaci. Akceptujeme však náhradníka.

Cena

992 Kč bez DPH (1 200 Kč včetně DPH)

Na tuto akci se žádné další slevy nevztahují.

V ceně je zahrnuto

  • kurzovné
  • občerstvení
  • podkladové materiály a psací pomůcky
  • aktuální čísla časopisů nakladatelství Wolters Kluwer
  • slevy na vybrané publikace
  • certifikát ze školení - elektronicky po konferenci

Archiv

Archiv všech předešlých konferencí naleznete ZDE.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.