Cvičebnice Daňový systém ČR 2019, 3. díl

Prodej ukončen
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
učebnice

Datum vydání
6/2019

Vazba
brožovaná

Počet stran
76

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-87480-78-6

Snahou autorů bylo vytvořit didaktickou pomůcku, která čtenářům umožní osvojit si, procvičit a upevnit poznatky a získat dovednosti o fungování jednotlivých daní i daňového systému jako celku. Cvičebnice má tři díly. Na třetím díle se kromě vedoucí autorského kolektivu podílely další dvě autorky. Ing. Hana Zídková, Ph.D. se odborně zaměřuje na zdanění spotřeby, zejména daň z přidané hodnoty. Již řadu let učí na VŠE kurzy zacílené právě na tento typ daní. Doc. Ing. Láchová, CSc., která zpracovala majetkové daně a daň silniční, je u projektu Daňového systému od samého počátku. Všechny autorky již po mnoho let vyučují zdanění na vysokých školách, a jsou tedy schopny podat obsah tak, aby byl přístupný i pro laiky, mají zkušenosti i s procvičováním vykládané látky.

Jde o publikaci, která vyšla původně v nakladatelství 1. VOX a.s.

prof. Ing. Alena Vančurová, Ph.D.

je absolventkou oboru Finance Vysoké školy ekonomické v Praze. V současné době je vedoucí katedry veřejných financí Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze, kde garantuje program Zdanění a daňová politika. Od roku 1995 je rovněž daňovou poradkyní. Specializuje se nejen na základy zdanění, ale i na správu daní, daň z příjmů fyzických osob a sociální pojistné. Svou bohatou pedagogickou erudici, praktické zkušenosti a dovednosti i teoretické znalosti zúročila zatím ve více než šedesáti odborných publikacích.

 Ing. Hana Zídková, Ph.D.

je absolventkou Vysoké školy ekonomické v Praze. Už řadu let působí na katedře veřejných financí Vysoké školy ekonomické v Praze, kde se věnuje jak pedagogické, tak výzkumné činnosti. Vyučuje kurzy zejména z oblasti zdanění spotřeby. Od roku 1999 je daňovou poradkyní. Externě spolupracuje se společností EY s.r.o. Dále je zkušební komisařkou garantující daňovou část profesní zkoušky auditora.

doc. Ing. Lenka Láchová, CSc.

je absolventkou Vysoké školy ekonomické v Praze, kde vyučuje na katedře veřejných financí. V současné době působí na Ministerstvu financí ČR v odboru Strategie daňové politiky a správy. Specializuje se na zdanění v Evropské unii a majetkové daně.