Dědické právo rakouské se stanoviska srovnávací vědy právní

Skladem - expedice do 2 pracovních dnů
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
klasická právnická díla

Datum vydání
2/2015

Vazba
exkluzivní

Počet stran
168

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7478-713-3

V ediční řadě Klasická právnická díla vychází další klenot české civilistiky – kniha prof. Emanuela Tilsche Dědické právo rakouské se stanoviska srovnávací vědy právní s předmluvou prof. Jana Dvořáka. Do této útlé knížky shrnul Tilsch neobyčejnou šíři poznatků o dědickém právu od primitivních národů přes římské právo až po soudobé dědické právo nejrůznějších států Evropy a Asie.

Kniha je velmi aktuální a inspirativní v době, kdy se rekodifikace zvlášť výrazně dotkla dědického práva.


Tilsch s jemu vlastní hlubokou znalostí věci čtenáře tajemstvím dědického práva provází s potřebným nadhledem, s elegancí a s nevtí­ravostí. Nehodnotí jednotlivé legislativní konstrukce, čtenáři je předestírá, nutí ho však přemýšlet a srovnávat.

S plnou odpovědností lze uvést, že žádné odborné dílo věnované právu dědickému nemůže opomenout tuto výraznou, i když útlou Til­schovu práci.

Z předmluvy prof. JUDr. Jana Dvořáka, CSc., vedoucího katedry občanského práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

 

Přetisknout tuto studii považuji za velmi užitečné a přínosné rozhodnutí, neboť zvláště v dnešní době, po více než roce účinnosti nové právní úpravy dědického práva u nás, můžeme s pomocí tohoto stručného díla lecjaké instituty lépe pochopit a objasnit jejich smysl. Také pro případ realizace nastíněných úvah o přepracování dědického práva obsaženého v NOZ mohu vřele doporučit čerpání  informací obsažených v této knize, neboť jsou pohledem do samotné podstaty a základů práva dědického, které se na našem území po staletí vyvíjelo.

Z recenze JUDr. Martina Foukala,
notáře v Praze
(celý text recenze vyšel v časopise Ad Notam, 2015, č. 2)

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.