Novinka

Novela zákona o přeměnách prakticky - záznam webináře

V prodeji
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Typ produktu
Online

Záznam z webináře, který se konal 24. 10. 2024.

Dlouho očekávaná novela zákona o přeměnách má zefektivnit a zpřehlednit procesy přeměn obchodních společností. Novela, reagující na požadavky Evropské unie, zavádí zejména jednodušší pravidla pro přeshraniční přemístění sídla mimo EU a nový způsob přeměny rozdělení vyčleněním. Dále usnadňuje povinnosti spojené s informováním o přeměně a odstraňuje nutnost nechat jmenovat soudem znalce pro ocenění jmění.

Chcete se dozvědět více? Všemi klíčovými změnami a praktickými dopady vás podrobně provedou naši lektoři. Dostatek času bude vyhrazen i pro dotazy účastníků.

KOMU JE WEBINÁŘ URČEN

Webinář je určen zejména pro advokáty specializující se na obchodní právo a přeměny obchodních společností či podnikové právníky, jednatele, finanční ředitele, finanční manažery, účetní a všechny, kteří se starají o firemní účetnictví.

ČASOVÁ DOTACE

2 hodiny

PROGRAM

  • Rozdělení vyčleněním jako nová forma přeměny
  • Zjednodušení informační povinnosti
  • Ochrana věřitelů v rámci přeměn
  • Oceňování nepeněžitého vkladu znalcem
  • Role notářů při vydávání osvědčení pro přeshraniční přeměny
  • Přeshraniční přemístění sídla z anebo do třetích zemí
  • Daňové otázky spojené s vyčleněním a se změnou daňové rezidence
  • Další vybrané změny a novinky

Všechny body budou vždy doplněny o relevantní daňové aspekty, což účastníkům poskytne komplexní přehled o všech důležitých změnách a jejich praktických dopadech.

LEKTOŘI

 

Mgr. Milan Sivý, LL.M., TEP

Milan je advokátem se specializací zejména na obchodní právo, fúze a akvizice a investiční společnosti a investiční fondy. Milan má rovněž bohaté zkušenosti s projekty v oblasti energetiky a finančních služeb. Ve své praxi se podílel na poskytování komplexních právních služeb předním českým a zahraničním klientům, a to jak v souvislosti s projekty v České republice, tak i v jiných zemích. 

 

Mgr. Martin Švalbach, M.A. LL.M., FCCA

Martin je daňovým poradcem se specializací na daň z příjmů právnických osob a problematiku mezinárodní zdanění. Martin se věnuje zejména daňovým otázkám souvisejícím s finančními institucemi a finančními instrumenty. Martin se věnuje daňovým otázkám souvisejícím s přeshraničními akvizicemi a financováním. Ve své praxi se podílel na poskytování komplexních daňově poradenských služeb většině bankovních skupin v České republice a mnoha velkým zahraničním finančním skupinám. 

Související produkty

Žádné související produkty

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.