Daňové kontroly – jak se připravit a jak jimi projít (ZÁZNAM WEBINÁŘE)

V prodeji
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Typ produktu
Online

Záznam webináře z 16. 5. 2023

Záznam webináře Vám přinese praktické rady a tipy jak se připravit na daňovou kontrolu a jak jí co nejlépe zvládnout. Projdeme společně jednotlivé fáze kontroly od jejího zahájení po ukončení. Upozorníme na stěžejní „milníky“ a vysvětlíme Vám význam jednotlivých dokumentů, se kterými se v průběhu kontroly setkáte. Otevřeme i otázku důkazního břemene – tj. kdo a co je povinen prokazovat. V závěru se dotkneme sankcí, které souvisí s případným doměřením daně a dáme Vám několik rad a tipů k jejich minimalizaci. Jako malý bonus nahlédneme i za ukončení celé kontroly a odpovíme Vám na otázku „Co mám dělat, pokud nejsem spokojen s výsledkem kontroly?“

Obsah

  • Příprava na daňovou kontrolu – tipy (dokumentace, oblasti v hledáčku zájmu FÚ)
  • Jaké jsou jednotlivé fáze kontroly
  • Důkazní břemeno – kdo a co je povinen prokazovat
  • Vaše práva a povinnosti v daňové kontrole
  • Práva a povinnosti správce daně
  • Lhůty v procesu kontroly – praktické tipy
  • Sankce související s doměřením daně a možnosti jejich minimalizace - tipy
  • Bonus: Další možná obrana, pokud s výsledkem kontroly nesouhlasím.

Komu je záznam webináře určen?

Záznam je určen zejména finančním manažerům/ředitelům, podnikatelům, majitelům obchodních společností a dalším zájemcům o daňovou problematiku.

Časový fond:

3 hodiny

Lektoři:

Jan Kotala

Mezi zakládající partnery společnosti EKP Advisory patří Jan Kotala. Ten je členem sekce správy daní a sekce daně z přidané hodnoty Komory daňových poradců ČR. Specializací Jana Kotaly jsou zejména daňové spory a daň z přidané hodnoty.

Jan Kotala se stal certifikovaným daňovým poradcem již v závěru studií na vysoké škole.

Mezi projekty, kterým se úspěšně věnoval, patřila například restrukturalizace dluhu velkého sportovního zařízení v ČR nebo množství daňových sporů s Finanční správou ČR. Jan Kotala také patří mezi zakladatele konference Tax Forum, které se pravidelně účastní odborníci z Generálního finančního ředitelství a finančních úřadů.

S Janem Kotalou se bez problémů domluvíte také anglicky nebo německy.

Zuzana Tregnerová

Zuzana Tregnerová je součástí teamu EKP Advisory, s.r.o. od roku 2017. Její hlavní specializací je řešení daňových sporů s finančním úřadem ve věci daňových kontrol, zajišťovacích příkazů a odvolacích řízení. Má dlouholeté know-how ve zpracování správních žalob i kasačních stížností. Při řešení této problematiky je v případě potřeby zvyklá úzce spolupracovat s advokátními kancelářemi.

Mimo uvedené má zkušenosti z oblasti daně z příjmů právnických osob, spotřební daně, mezinárodního zdanění, DPH, dotační problematiky, nemovitostních daní a likvidace společností.

Zuzana Tregnerová je velice zkušenou daňovou poradkyní - členkou KDP ČR je již od roku 2007. Z důvodu své specializace v KDP ČR je členkou sekce správy daní, DPH, mezinárodního zdanění a nemovitostních daní. Hovoří plynně anglicky. S klienty komunikuje a služby poskytuje ale i v německém jazyce.

Cena zahrnuje:

  • Záznam webináře

Na tuto akci se nevztahují žádné slevy.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.