Soustava exekučního práva / Soudní řízení nesporné

Skladem - expedice do 2 pracovních dnů
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Autor

Typ publikace
klasická právnická díla

Datum vydání
6/2016

Vazba
pevná

Počet stran
520

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7552-237-5

Další svazek z ediční řady Klasických právnických děl zpřístupňuje současným čtenářům dvě knihy prof. JUDr. Václava Hory, významného pedagoga, legislativce a teoretika civilního procesu 20. století.

Obě knihy autor psal především jako učebnice pro studenty pražské právnické fakulty, ale svým významem obě překročily akademickou půdu. Vznikaly v době, kdy zákonodárci první Československé republiky připravovali základní předpisy nově vzniklého státu.

Soustava exekučního práva (1930) byla napsána v době, kdy prof. Hora pracoval na novém civilním soudním řádu, a proto obsahuje také poměrně rozsáhlou kapitolu věnovanou obecným principům exekučního řízení. Knihu Soudní řízení nesporné (1931) vydal prof. Hora krátce po přijetí zákona č. 100/1931 Sb., o základních ustanoveních soudního řízení nesporného, na jehož přípravě se také podílel.

V obou knihách se tak vzácně snoubí pohled erudovaného právního vědce a zároveň praktického legislativce a pedagoga, který ovládal umění vysvětlit i komplikované právní otázky srozumitelně.

 

„… nelze než ocenit jasnost, přehlednost a dá se říci i eleganci Horova výkladu spletitých právních otázek, vždy však propojeného se zřetelem ke sledovanému účelu: přes všechnu komplikovanost Hora nikde nezabředá do byrokratického přístupu a byrokratického jazyka, jeho přístup zůstává vždy srozumitelný a obecně lidský. Patrně i proto lze dnes jeho knihu s užitkem číst, byť platné právo se již dávno změnilo.“

z úvodní studie prof. JUDr. Aleny Winterové

 

„Horovy učebnice spolu s předmluvou A. Winterové lze doporučit každému, koho zajímá teorie civilního procesu, a také těm právníkům, kteří přicházejí s exekucemi a s nesporným řízením do styku. Horovo dílo je již klasické, rozhodně však není mrtvé.“

z recenze JUDr. Jiřího Spáčila

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.