Zdanění zaměstnanců od roku 2024 – pro HR a mzdové účetní - ZÁZNAM

V prodeji
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Typ produktu
Online

Záznam webináře ze 14. 11. 2023

Využijte zvýhodněné ceny a kupte si rovnou celý balíček záznamů >>>

Zajímá Vás, jak bude probíhat zdaňování zaměstnanců od ledna 2024? Tento seminář Vám přinese nejaktuálnější informace o zdanění zaměstnanců a především pak zaměstnaneckých benefitů v podobě, která by měla platit od ledna 2024, kdy by měla vejít v platnost daňová reforma – tzv. ozdravný balíček. Ozdravný neboli konsolidační balíček, který je stále ve schvalovacím řízení, by v případě schválení přinesl řadu významných změn, mezi které patří nepochybně také zaměstnanecké benefity.

Právě navrhované novinky v oblasti zaměstnaneckých benefitů by měly velmi negativní dopad především na zaměstnance a poskytovatele aktuálně nejvíce rozšířených benefitů. Seminář se zaměří především na zrušení klíčového ustanovení, které je využíváno pro osvobození většiny dnešních benefitů – jako jsou nepeněžní benefity, a dále na změny související se stravenkami či s nepeněžními dary zaměstnancům. Nepeněžní plnění by tak podle nové úpravy měla být součástí mzdy a náležitě by z nich měla být odvedena daň z příjmů fyzických osob a sociální a zdravotní pojištění.  Tyto plánované změny zasáhnout také zaměstnavatele, a to především jejich HR  a mzdové oddělení. Proto se tento seminář bude soustředit na nejvýznamnější ať už pozitivní či negativní dopady plánovaných změn v rámci zdaňování zaměstnanců a pomůže s nastavením rozumné politiky u zaměstnavatelů v oblasti zaměstnaneckých benefitů, tak aby zaměstnavatelé díky připravovaným změnám nepřišli o své dosavadní zaměstnance a podařilo se jim nastavit šetrný odměňovací systém, jež přiláká nové uchazeče o pracovní pozice.

 

Komu je webinář určen:

Personalistům, mzdovým účetním a všem, kteří se o tuto problematiku zajímají

Obsah:

  • zdanění mezd a platů: základ daně, vyměřovací základ na sociální pojištění a vyměřovací základ na zdravotní pojištění
  • Plánované změny od roku 2024 – připravovaný daňový balíček a novela zákoníku práce:
    • základ daně z příjmů fyzických osob
    • vyměřovací základ na zdravotní a sociální pojištění
    • slevy na dani a nezdanitelné části základu daně
    • zdanitelné a nezdanitelné náhrady mzdy a nová náhrada za home office
    • zaměstnanecké benefity

Časový fond:

3 hodiny

Lektoři:

Jan Kotala

Je zakládajícím partnerem společnosti EKP Advisory. Je členem sekce správy daní a sekce daně z přidané hodnoty Komory daňových poradců ČR. Specializací Jana Kotaly jsou zejména daňové spory a daň z přidané hodnoty.

Mezi projekty, kterým se úspěšně věnoval, patřila například restrukturalizace dluhu velkého sportovního zařízení v ČR nebo množství daňových sporů s Finanční správou ČR. 

Ing. Miroslav Skopec

Miroslav Skopec je součástí týmu EKP Advisory od srpna 2023. Jeho specializací je daň z příjmů právnických osob, daň z přidané hodnoty, majetkové daně, podnikové kombinace z účetního i daňového pohledu a oblast nemovitostních transakcí a mezinárodního zdanění. Pomůže Vám i při zpracování daňových přiznání (daň z příjmů právnických osob, DPH, daň z nemovitých věcí). Vystudoval ekonomiku na ČVUT v Praze a je daňovým poradcem již od roku 1996.


Cena zahrnuje:

  • Záznam webináře
  • V případě zájmu zašleme elektronický certifikát potvrzující účast na webináři

Na tuto akci se nevztahují žádné slevy.

Související produkty

Žádné související produkty

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.