K některým mezinárodněprávním otázkám spojeným s arabsko izraelskými konflikty

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
8/2023

Typ produktu
E-kniha

Formát

Publikace pojednává o obecnějších mezinárodněprávních otázkách spojených s arabsko izraelskými konflikty. Je rozdělena do čtyřech hlavních částí.

První kapitola obsahuje teoretické vymezení práva ozbrojených konfliktů a druhů ozbrojeného konfliktu, rovněž usiluje o klasifikaci terorismu z pohledu mezinárodního práva. Druhá kapitola stručně charakterizuje vybrané arabsko izraelské konvenční konflikty, případy palestinských povstání a násilné události mezi nimi a po nich. Třetí kapitola je věnována aplikaci mezinárodního práva ozbrojených konfliktů na události vybraných konvenčních konfliktů, v této části jsou hlavním tématem zločin agrese, výkon práva na sebeobranu a zákaz anexe území. Čtvrtá kapitola je zaměřena na některé současné otázky izraelsko palestinského konfliktu, pozornost je věnována případům palestinského terorismu a zjištění, zda je možné nahlížet na terorismus jako na zločin agrese podle mezinárodního práva.

Dále je pak věnována pozornost politickému vedení Palestinské autonomie a jejich vztahu s hnutím Hamás a organizací Palestinský islámský džihád. Je zvažováno, zda a do jaké míry je možné přičítat současné jednání Hamásu a Palestinského islámského džihádu Palestinské autonomii. Dále jsou zkoumány typové případy současných násilných událostí, zejm. raketové útoky z pásma Gazy a teroristické útoky vůči civilnímu obyvatelstvu. V této kapitole je rovněž věnován prostor jednání státu Izrael na Západním břehu, které je porušením mezinárodního práva, zejm. výstavbou osad pro civilní účely, úsilí o jejich legalizaci, a další problémy spojené s okupací podle mezinárodního práva.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.