Naturalizace v České republice

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
7/2018

Vazba
brožovaná

Počet stran
244

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7598-063-2

Východiskem mezinárodního práva je, že každý stát si určuje sám, kdo jsou jeho státní občané. Kdo je však tím skutečným suverénem rozhodujícím o této otázce v České republice? Jakou roli přitom hrají naše mezinárodními závazky? A jak skutečně probíhá naturalizace cizinců v České republice?

Tato kniha se pokouší na nastíněné otázky nabídnout odpověď. Vychází přitom z analýzy více než 1600 zamítavých rozhodnutí Ministerstva vnitra a ministra vnitra o žádostech o udělení státního občanství České republiky vydaných v letech 2013-2016. Vzhledem k tomu, že 1. 1. 2014 nabyl účinnosti zcela nový zákon č. 186/2013 Sb., o státním občanství České republiky, umožnilo toto načasování mimo jiné i srovnat novou úpravu s úpravou předcházející.

Stranou nezůstává ani rozbor institutu státního občanství v různých historických epochách a souvislostech. Pochopení významu státního občanství pro dotyčného jednotlivce pak může být vstupní branou pro zodpovězení si otázky, kterou tato kniha každému čtenáři mimoděk pokládá – totiž zda jsou pravidla naturalizace v České republice nastavena správně. To je však otázka nanejvýš hodnotová a tato publikace si nečiní nárok na poskytnutí jediné správné odpovědi. Její snahou je předat čtenáři informace o tom, jak proces udělování státního občanství v České republice fakticky probíhá. Tedy poskytnout přesně ty informace, které dosud zůstávaly z podstatné části zrakům veřejnosti skryty.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.