Ochrana životního prostředí v procesech veřejného stavebního práva


Vydavatel

Datum vydání
4/2019

Vazba
brožovaná

Počet stran
220

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7598-354-1

Jsou výsledky procesů veřejného stavebního práva vždy alespoň byť i nepřímo ovlivněny předpisy práva životního prostředí? Přijde vám současná právní úprava týkající se environmentálních aktů v procesech veřejného stavebního práva komplikovaná, často až nesrozumitelná a nepřehledná?

Tato kniha se pokouší provést čtenáře komplikovanou spletí vzájemných vazeb mezi veřejným stavebním právem a právem životního prostředí a přináší odpověď autora na elementární otázku, do jaké míry je současné veřejné stavební právo ovlivněno environmentálními akty, tedy co a v jaké míře ovlivňuje procesy veřejného stavebního práva ze strany práva životního prostředí.

Publikace analyzuje nejrůznější environmentální instituty obsažené v širokém spektru předpisů práva životního prostředí – za všechny jmenujme stanoviska, závazná stanoviska, rozhodnutí a další akty dotčených orgánů na úseku ochrany životního prostředí, nejrůznější zákazy a omezení s cílem ochrany životního prostředí, ale také výjimky z nich, či proces posuzování vlivů na životní prostředí nebo institut integrovaného povolování – přičemž tyto instituty jsou zasazovány do procesních postupů veřejného stavebního práva.

Kniha se taktéž vyrovnává s poslední velkou novelou stavebního zákona (a dalších 44 právních předpisů) č. 225/2017 Sb., účinnou od 1. 1. 2018, a v obecných souvislostech nastavuje zrcadlo vztahu práva životního prostředí a veřejného stavebního práva, přičemž zdůrazňuje důležitost tohoto vztahu, a to zvláště za situace, které jsme svědky v současnosti, kdy nabývají reálných obrysů neutichající úvahy o potřebě zcela nové (re)kodifikace veřejného stavebního práva.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.