Právo na informace o životním prostředí ve středoevropském kontextu

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
12/2020

Vazba
pevná

Počet stran
230

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7598-779-2

Právo na informace o životním prostředí představuje v současné době klíčový nástroj veřejnosti k tomu, aby získala povědomí o skutečném stavu životního prostředí, o předpokládaném vývoji jeho stavu i o faktorech, které na něj mají nezanedbatelný vliv. Jedná se o poměrně svébytnou součást obecného práva na informace, jež není ovšem o nic méně důležitá. Její význam jednoznačně odráží pozornost, která je této oblasti práva věnována na mezinárodní a na unijní úrovni.

Autoři publikace se rozhodli čtenářům přiblížit nejen českou právní úpravu práva na přístup k informacím o životním prostředí, nýbrž se zaměřili zejména na rozpracování této problematiky v právních předpisech všech čtyř států, s nimiž Česká republika sousedí, a to právě proto, že i tyto státy musí respektovat pravidla přístupu k informacím o životním prostředí, jak vyplývají především z Aarhuské úmluvy a ze směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/4/ES o přístupu veřejnosti k informacím o životním prostředí.

Čtenáři díky této knize získají ucelenou představu o tom, jak je v současnosti uplatňováno právo na přístup k informacím o životním prostředí v Česku, na Slovensku, v Rakousku, v Německu a v Polsku.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.