Státní zastupitelství

V prodeji - ihned k dispozici - počet čísel 3
Jak si mohu e-časopis přečíst?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Počet stran
60

Periodicita
4x ročně

Typ produktu
E-časopis

ISSN
1803-7631

Právnický recenzovaný časopis věnovaný Státnímu zastupitelství

vychází od roku 2003 a za tu dobu procházel určitým vývojem, pokud jde o obsah, strukturu, zaměření i personální otázky. Publikovány v něm jsou ovšem po celou dobu především odborné články vztahující se k činnosti státního zastupitelství a napomáhající v praxi činnosti státních zástupců.

KOMU JE ČASOPIS URČEN

Již z názvu je jasné, že jeho čtenáři jsou především státní zástupci, a to z celé soustavy státního zastupitelství (včetně asistentů a dalších pracovníků). Mezi odběrateli se ale najdou také odborníci, se kterými státní zástupci profesně spolupracují, to znamená soudci, policisté, pracovníci Probační a mediační služby, advokáti či představitelé akademické obce.

CHARAKTER PERIODIKA

Zveřejněné příspěvky pokrývají širokou oblast práva, a to jak v trestní, tak i netrestní oblasti. V každém vydání naleznou čtenáři rovněž zajímavou aktuální judikaturu a také významné kauzy z rozhodovací činnosti Nejvyššího státního zastupitelství. Cílem redakční rady je publikovat na stránkách časopisu Státní zastupitelství především odborné a praktické zkušenosti státních zástupců, které mohou být přínosem pro jejich každodenní aplikaci práva. Vítány jsou však i články polemické, kriticky hodnotící stav legislativy nebo organizaci práce, a názory jiných právnických profesí.

STRUKTURA ČASOPISU

V poslední době má „Státní zastupitelství" dosti pevnou strukturu. Po úvodníku (fejeton, editorial) následuje krátká anketa k aktuální otázce z oblasti státního zastupitelství a rozhovor se zajímavou právnickou osobností. První série článků je věnována hlavnímu tématu čísla. V polemice se střetnou vždy dva nositelé různých názorů na aktuální právní problém. Po dalších sérii odborných článků následují již zmíněné rubriky přinášející zajímavosti z rozhodovací činnosti Nejvyššího státního zastupitelství a z judikatury. V informacích se redakce nevyhýbá ani zajímavostem ze života státních zastupitelství, které se nemusí nutně týkat jejich profesní činnosti. Po recenzích a čítárně (aktuálnímu přehledu pro státní zástupce zajímavých článků z různých právnických periodik) se jako poslední objevuje rubrika retro, připomínající (pro pobavení i poučení) vývoj naší prokuratury v minulém století.

REDAKČNÍ RADA

prof. JUDr. Jozef Čentéš, DrSc., prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc., Univ. Priv. Prof., JUDr. Jakub Chromý, Ph.D., Mgr. et Mgr. Jan Chvatík, výkonný redaktor, prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D., JUDr. Ivo Kouřil, prof. JUDr. Vladimír Kratochvíl, CSc., prof. JUDr. Jan Kysela, Ph.D., JUDr. Jan Lata, Ph.D., prof. JUDr. Jan Musil, CSc., JUDr. Petr Poledník, JUDr. Jan Provazník, Ph.D., JUDr. František Púry, Ph.D., JUDr. Miroslav Růžička, Ph.D., JUDr. Igor Stříž, předseda redakční rady, doc. JUDr. Filip Ščerba, Ph.D., JUDr. Ondřej Šťastný, JUDr. Katarína Tejnská, Ph.D., Mgr. Jan Záruba, Mgr. Eliška Votýpková, tajemnice

INFORMACE PRO AUTORY

Zaslané odborné příspěvky jsou recenzovány členy redakční rady, která rozhodne o jejich publikaci.

Časopis je zařazen v Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice. Výběr článků v rámci recenzního řízení se řídí pravidly Metodiky 2017+.

Příspěvky do časopisu Státní zastupitelství jsou přijímány v elektronické podobě na adrese evotypkova@nsz.brn.justice.cz 

Délka příspěvku by neměla přesáhnout 40 000 znaků včetně mezer a poznámek pod čarou. Doporučujeme užít písmo Times New Roman velikosti 12 a řádkování 1.

Autor s předáním díla dodá fotografii a anotaci (několik vět) v českém a v cizím jazyce, která bude zveřejněna na webových stránkách nakladatelství Na žádost autora zajistí přeložení anotace redakce. Dále autor uvede své působiště a emailovou adresu.

Autorům publikujícím v nakladatelství poprvé bude zaslána k podpisu licenční smlouva a dále k vyplnění formulář pro zasílání honoráře. Ten bude autorovi vyplacen do třiceti dnů po uveřejnění článku v časopise.

Za správnost údajů uvedených v článcích odpovídají jejich autoři. Jakékoliv šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Autoři souhlasí s uveřejněním svého příspěvku v elektronickém systému ASPI.

Informace pro čtenáře a předplatitele:

Časpis Státní zastpitelství vychází od roku 2023 v digitální podobě dostupné v aplikaci Smarteca. Předplatitelé časopisu obdrží e-mail s heslem k přístupu do aplikace.

Archiv časopisu obsahující čísla časopisu od roku 2004 je dostupný v ASPI. Pokud nejste uživatelem ASPI, kontaktujte nás na adrese http:/archiv.wolterskluwer.cz. Archiv vám zpřístupníme.