Novinka

Klíč k soudní síni. 3. vydání

Skladem - expedice do 2 pracovních dnů
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
6/2024

Vazba
pevná

Počet stran
648

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7676-972-4

ISBN
978-80-7676-973-1

Jak jsme uváděli před časem, kdy vzniklo druhé vydání publikace Klíč k soudní síni, už při své premiéře v roce 2006 se tato kniha stala specifickým bestsellerem v oblasti právnické literatury a dočkala se několika – dnes už dávno rozebraných – dotisků. Důvod byl celkem jednoduchý: kniha je originální, čtivou, vskutku praktickou příručkou, zamýšlenou původně pro začínající soudce a advokáty a adepty těchto profesí, ale ukázala se jako velmi přínosný průvodce, jakýsi denní manuál a cenná příležitost pro „zopakování látky", se kterou rádi pracují i zkušení právníci v justici i advokacii (navíc v ní řadu poučení najdou např. i notáři, soudní exekutoři, státní zástupci či insolvenční správci), ale shánějí se po ní i studenti právnických fakult, kteří se rozhodují o své budoucnosti.

Třetí, znovu aktualizované a výrazně doplněné vydání Klíče k soudní síni si opět, jako v předchozích letech, vyžádala sama praxe. Autorský tým se nezměnil. Vede jej soudce Ústavního soudu JUDr. Jaromír Jirsa, editorem zůstává zkušený nakladatel JUDr. Karel Havlíček a v týmu mají trvale své nezastupitelné místo přední český trestní soudce, prezident Soudcovské unie JUDr. Libor Vávra a advokáti Mgr. Kryštof Janek a JUDr. Petr Meduna. Publikace, kterou držíte v rukou, vychází strukturálně zásadně z původního rukopisu, ale je bohatě doplněna o partie navazující na novou legislativu a přináší též další praktické a zčásti i teoretické poznatky.

Zásadní části publikace zahrnují výklady o cestě a předpokladech pro výkon soudcovského a advokátského povolání, podrobné a zasvěcené pohledy na vnitřní organizaci soudu, vztahy mezi soudcem a jeho kolegy, funkcionáři i zaměstnanci soudu, pracovní režim soudce, jeho činnost v řízení civilním i trestním na všech stupních (se stručnými připomínkami specifik soudního řízení správního a řízení před Ústavním soudem) – přípravu řízení, dokazování, rozhodování atd., stejně jako praktické informace o přípravě na výkon funkce advokáta, jeho úkolech a možnostech při poskytování právních služeb, taktice zastupování a obhajoby, odpovědnosti advokáta i jeho specifických rolích (např. jako mediátora či insolvenčního správce). Cíl publikace výstižně vyjadřuje myšlenka, kterou J. Jirsa uvádí ve svém závěrečném slovu: „Soudci, advokáti, justiční čekatelé, koncipientu i další členové rozvětvené justiční rodiny jsou především služebníky práva a spravedlnosti. To je obrovský smysl, poslání a závazek zároveň."

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.