Oceňování služebností: teorie a praxe

Vyprodáno
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Vyprodáno
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
právo prakticky

Datum vydání
1/2018

Vazba
brožovaná

Počet stran
176

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7552-628-1

ISBN
978-80-7552-629-8

Přinášíme vám ucelenou publikaci zabývající se otázkou ocenění služebností, která byla vždy velmi citlivou záležitostí a na kterou existuje mnoho názorů a pohledů.

Snahou autorů je poskytnout všem subjektům (zejména pracovníkům územně samosprávných celků, organizačních složek státu a energetických společností), kteří budou uzavírat smlouvu o zřízení služebnosti, vodítka pro určení náhrady, kterou vyplatí povinný oprávněnému.

Vlastníkům pozemků, na nichž má být zřízena služebnost dobrovolně i proti jejich vůli, autoři nabízejí průvodce, který jim umožní se rozhodnout, zda je předložená nabídka akceptovatelná, či nikoliv.

Právníkům tato publikace umožní lépe se zorientovat v ocenění služebnosti ve znaleckém posudku, odpoví zároveň na otázku, kterých náležitostí si při poskytování právní pomoci klientům mají nejčastěji všímat.

Znalcům, kteří sehrávají při ocenění služebností nenápadnou, ale nezastupitelnou úlohu, dává tato publikace k dispozici přehledný teoretický základ pro oceňování služebností.

Cílem příručky je tedy poskytnout rychlý přehled, kontext a návod možného postupu díky modelovým příkladům, které představují možné způsoby ocenění nejčastějších druhů služebností.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.