Soutěžní právo EU – Casebook

Skladem - expedice do 2 pracovních dnů
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Co je pronájem Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
učebnice

Datum vydání
1/2021

Vazba
brožovaná

Počet stran
516

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
E-kniha

ISBN
978-80-7598-977-2

ISBN
978-80-7598-978-9

Publikace mapuje posledních patnáct let vývoje unijního práva ochrany hospodářské soutěže prostřednictvím judikatury. Jejím cílem je být přehledem i učebnicí současně a posloužit tedy jak potřebám právní praxe, tak i studia a akademického bádání nad zakázanými dohodami podniků, jejich zneužívajícími praktikami, soutěž ohrožujícími fúzemi a převzetími, ale také způsoby a postupy jejich vyšetřování, dokazování a trestání. 

Celkem 137 rozsudků Tribunálu a Soudního dvora je zpracováno tak, aby se jeden každý z nich dal číst jako samostatná „zpráva“ o tom, kdo a v jakém kontextu jednal proti soutěži, jak toto jednání orgány ochrany soutěže vyhodnotily a na základě jakých právních principů a ustanovení soudy EU rozhodly o tom, zda k narušení soutěže skutečně došlo, zda to bylo náležitě prokázáno, kdo a v jaké míře za něj má být postižen, atd. Proto se autoři neomezili jen na závěrečné výroky soudů, ale vybrali z plných znění rozsudků i nejdůležitější informace o stranách sporu, o jejich sporném jednání, o etapách celého řízení a jeho časové dimenzi, aby celkový obraz rozhodnutí byl plastičtější a jeho vyznění v podobě klíčových právních závěrů zapamatovatelnější.

Rozsudky jsou rozděleny do patnácti kapitol dle svého převažujícího obsahu, což by mělo čtenáři usnadnit vyhledání judikatury pouze k určité problematice. Rychlému vyhledání určitého rozsudku dále napomáhají jejich abecední a chronologický seznam, jakož i pojmový rejstřík. Publikace je určena studentům a badatelům v oblasti práva hospodářské soutěže, práva Evropské unie, jakož i právní praxi – soudcům, advokátům či zaměstnancům státních orgánů.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.