Teorie práva v příkladech (3., aktualizované vydání)

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Co je pronájem Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Autor
Miloš Večeřa a kolektiv

Typ publikace
učebnice

Datum vydání
1/2016

Vazba
brožovaná

Počet stran
388

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
E-kniha

ISBN
978-80-7478-719-5

ISBN
978-80-7478-719-5

Již třetí, aktualizované a doplněné vydání úspěšné cvičebnice Teorie práva v příkladech reflektuje nejen rekodifikaci soukromého práva, doplněné a aktualizované jsou i teoretické výklady v úvodu kapitol a příklady a úkoly k procvičování odborné látky. Stejně jako vydání předchozí představuje praktickou studijní pomůcku, pomocí níž si student na konkrétní materii uvědomí, procvičí, a zejména utřídí základní právně dogmatické jevy a pojmy a pochopí i základní axiologické a sociologické kontexty práva.

V souladu s předchozími vydáními jednotlivé kapitoly obsahují nejprve stručný a jasný výklad probíraného tématu, na nějž je navázáno množství příkladů a otázek sloužících k procvičení dané problematiky. Kde to rozsah odpovědí umožňuje, je uveden v závěru kapitoly klíč k řešení, student si tak může ověřit, do jaké míry zadání skutečně porozuměl, zda danou problematiku pochopil a nakolik byl schopen dospět ke správnému řešení.

Předkládaná studijní pomůcka není náhradou učebnic teorie práva, ale slouží jako jejich doplněk, jenž na konkrétních příkladech z oblasti právní legislativy pomáhá studentovi do daného tématu hlouběji proniknout. Je tak určena zejména pro vysokoškolské studenty práv k procvičování právních témat probíraných na přednáškách a seminářích teorie práva a jako základní pomůcka pro seminární cvičení teorie práva pod vedením pedagoga. Velmi efektivně však cvičebnici mohou k hlubšímu osvojení problematiky obecné právní teorie použít také studenti neprávních studijních oborů vysokých a středních škol, jakož i odborníci z právní praxe.