Úvod do studia civilního procesu

Připravujeme
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
učebnice

Datum vydání
5/2024

Vazba
brožovaná

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7676-892-5

ISBN
978-80-7676-893-2

Kniha se snaží přiblížit civilní právo ve stručné, základní podobě. Publikace není učebnicí občanského práva procesního, ani nemá ambici ji nahradit, jde však o učební text určený pro základní stupeň právnického vzdělání. Obsahově naplňuje učební programy Policejní akademie České republiky a může být i pomůckou pro studenty jiných škol, jakož i pro širší veřejnost, která se chce seznámit se základními pojmy a instituty občanského práva procesního.

Pro chápání širších souvislostí obsahuje publikace i výklad týkající se organizace soudnictví u nás, samotnou materii civilního procesu, jeho jednotlivé složky, jeho postavení vedle jiných druhů právních procesů, včetně rozlišení vnitřně diferencovaného řízení sporného a nesporného, s důrazem na komplexní rozbor problematiky sporného řízení před prvostupňovými soudy. V rámci civilního procesu autoři přibližují i řízení vykonávací (exekuční) a řízení insolvenční.

Mimo danou tématiku civilního procesu, avšak cíleně určené pro potřeby studentů Policejní akademie ČR, je zařazena i problematika adhezního řízení jakožto součásti řízení trestního, leč dotýkající se řízení, ve kterém poškození mohou uplatnit své nároky na náhradu majetkové i nemajetkové újmy.

Související produkty

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.