Zákon o zdravotnických prostředcích (č. 268/2014 Sb.) - Komentář


Datum vydání
2/2017

Typ produktu
ASPI

Typ produktu
ASPI

Typ produktu
ASPI

Komentář zákona o zdravotnických prostředcích (č. 268/2014 Sb.) zařazen pouze do ASPI - právní obor Zdravotnictví a farmacie.

Autor: Jakub Král a kolektiv

Pro více informací o aktuální nabídce ASPI kontaktujte obchodního poradce Wolters Kluwer

Oblast regulace zdravotnických prostředků není typickou právní oblastí. Jde-li o praktickou interpretační a aplikační rovinu, pak jí mnohdy lépe rozumí odborníci s jiným vzděláním než právním. Komentář tedy není určen výhradně právnické obci, ale nepochybně také zástupcům dalších profesí, kteří musí dnes a denně pracovat se zákonem o zdravotnických prostředcích. S ohledem na tuto skutečnost se komentář zaměřuje na identifikaci co možná nejširší palety praktických problémů, které se při každodenní aplikaci zákona o zdravotnických prostředcích objevují.

Mezi cíle komentáře nepochybně patří i snaha vyvolat sekundární odbornou diskuzi, pokus o kultivaci této velmi specifické oblasti českého právního řádu a nebrání se ani návrhům de lege ferenda.

Nespornou výhodou komentáře je skutečnost, že autorský kolektiv byl složen z odborníků majících zkušenosti s regulací zdravotnických prostředků, a to na úrovni státní správy (Ministerstvo zdravotnictví, Státní ústav pro kontrolu léčiv), v rámci akademické sféry (právnické, lékařské a technické fakulty veřejných vysokých škol) či ze soukromého sektoru (např. regulované subjekty z řad dodavatelů zdravotnických prostředků).

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.