Daně v účetnictví, 2. vydání

Předprodej
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Předprodej
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Balíček - Tištěná kniha + E-kniha Smarteca + soubory ke stažení

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
6/2022

Vazba
brožovaná

Počet stran
220

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7676-344-9

ISBN
978-80-7676-345-6

Publikace Daně v účetnictví se věnuje vlivu zákona o daních z příjmů na účetnictví podnikatelských subjektů. Obsahuje nezbytný teoretický podklad i navazující praktické příklady.


Úvod knihy je věnován konstrukci základu daně z příjmů právnických osob, tedy úpravě výsledku hospodaření z účetnictví na daňový základ. Následuje rozbor transakcí s některými aktivy či pasivy. Najdeme zde tedy kapitoly jako účetní a daňové dopady dlouhodobého hmotného nebo nehmotného majetku, daňové souvislosti nemovitostí, rezerv a opravných položek, vliv daně z příjmů na transakce s cennými papíry, daně při výplatě vlastního kapitálu. Podrobně je rozebrána odložená daň, tedy důvody jejího vzniku, příklady účtování o odložené daňové pohledávce či závazku. Mezi nejzajímavější patří kapitoly o vlivu cizích měn v účetnictví, o daňových souvislostech prodeje a vkladu obchodního závodu či daňové posuzování fúzí nebo rozdělení.


Publikace je určena široké účetní veřejnosti, tedy účetním, daňovým poradcům, auditorům nebo pracovníkům Finanční správy. Dobře poslouží zájemcům o zkoušky na daňové poradce i studentům ekonomických oborů vysokých škol, kteří do vztahu účetnictví a daní potřebují proniknout.

 


Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.