Evropská unie po brexitu. Právně-institucionální aspekty evropské integrace

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
8/2018

Vazba
brožovaná

Počet stran
240

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7598-099-1

Odchod Velké Británie z Evropské unie je tématem, o kterém se diskutuje a píše z mnoha hledisek. Skupina autorů z Právnické fakulty Univerzity Karlovy si vybrala perspektivu zaměřenou na právně-institucionální aspekty nejen odchodu Velké Británie z EU, ale i dalšího vývoje evropské integrace bez jednoho z jejích dosavadních klíčových aktérů.

Autoři se v jednotlivých kapitolách zaměřili na velmi konkrétní oblasti působení EU, jako je volný pohyb osob, dohled nad finančním systémem, mezinárodní ochrana lidských práv atd. Tato témata rozebírají nejen s ohledem na aktuální stav jednání o brexitu na jaře 2018 a záměrně se také vyhýbají „věštbám“ o budoucí podobě EU. V jednotlivých kapitolách najde čtenář hluboké zamyšlení nad samotnými institucionálními základy EU, jejich silnými a slabými stránkami a nad tím, co může sama EU i její občané udělat pro to, aby myšlenka evropské integrace překonala krizi vyvolanou odchodem Velké Británie.

V závěru knihy každý z autorů odpovídá na následující otázky: Kam Evropská unie po brexitu směřuje? Kde bude za osm až deset let? Jaké tendence v ní převládnou? Které vnitřní problémy musí vyřešit, aby výzvu představovanou brexitem úspěšně překonala?

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.