Nevýdělečné organizace v teorii, 2. aktualizované vydání

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
10/2016

Vazba
brožovaná

Počet stran
408

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7552-104-0

Aktualizovaná publikace Nevýdělečné organizace v teorii, 2. vydání je první knihou svého druhu na toto téma od rekodifikace. Podrobně se věnuje spolkům, ústavům, obecně prospěšným společnostem, nadacím a nadačním fondům, nebo třeba také církvím a politických stranám. Na začátku vymezuje pojmy nutně související s nevýdělečnými organizacemi, např. pojem veřejná a vzájemná prospěšnost. Dále se zabývá obecnými právními principy existence nevýdělečných organizací, adaptací na novou právní úpravu, statutárními orgány.

Jednotlivé kapitoly se podrobně zabývají konkrétní právní formou nevýdělečných organizací, komentují důležité předpisy, které se k nim vztahují, jako třeba zákon o účetnictví, zákon o daních z příjmů či NOZ. Publikace provádí čtenáře procesem založení nevýdělečné organizace, přes vymezení hlavní a vedlejší činnosti, stanovami, až po eventuální zrušení a zánik organizace. Kniha je napsaná velmi čtivě a strukturovaně, díky tomu v ní čtenář nalezne komplexního průvodce tematikou nevýdělečných organizací.

Přidanou hodnotou této monografie je komplexní pohled na problematiku nevýdělečných organizací, právní úpravu jejich postavení a vnitřního práva, která vyplývá ze současně účinných právních předpisů. Jednotlivé kapitoly představují ucelený soubor poznatků o dané problematice, včetně retrospektivních pohledů, právní analýzy a návrhu na možná řešení aplikovatelná v praxi.