Pohledávky z trestných činů

Vyprodáno
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Vyprodáno
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Balíček - Tištěná kniha + E-kniha Smarteca + soubory ke stažení

Ke stažení


Vydavatel

Autor

Typ publikace
právo prakticky

Datum vydání
3/2022

Vazba
brožovaná

Počet stran
296

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7676-370-8

ISBN
978-80-7676-371-5

Publikace obsahuje 3 stěžejní kapitoly zabývající se uplatněním pohledávek v adhezním, civilním a insolvenčním řízení. Jsou zde k dispozici nejen informace, jak v tom kterém řízení s právem nakládat, ale je zde vysvětleno, proč je výhodné či nezbytné se s nárokem obrátit právě do některého ze jmenovaných soudních řízení. Ke každé kapitole jsou přiřazeny konkrétní vzory, v součtu jich v knize naleznete více jako 40.

Další, okrajová témata představují vymáhání pohledávky ve vykonávacím a dědickém řízení, konsenzuální způsob uplatnění nároku či veřejnoprávní pohledávky z trestného činu. Byť je obsah publikace orientován především k restitutivní spravedlnosti, je zde krátce pojednáno i o postupech při uplatnění pohledávky spoluobviněného vůči jinému spoluobviněnému.

 

Knihu recenzovali:

JUDr. Milan Vrba – celá publikace mimo vzory
JUDr. Petr Vojtek – část druhá mimo vzory

 

Z recenze JUDr. Petra Vojtka, soudce Nejvyššího soudu:

"Celkově lze tedy říci, že recenzovaná publikace ve svém souhrnu představuje opravdu fundamentální podklad pro každého, kdo se hodlá či bude nucen pustit do uplatňování nároků z újem vyvolaných trestnou činností. Kombinace popisu a charakteristik jednotlivých typů nároků s vysvětlením základních pravidel i specifik různých procesních postupů a prostředků, to vše doplněno vzory nejčastějších podání, nepochybně dává uživateli do rukou výbornou pomůcku. Přínosem je zejména komplexnost a srozumitelnost podložená nespornou erudicí a praxí autora."

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.