Právní jednání a procesní úkony, vzájemné vztahy a nové aspekty

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Co je pronájem Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
12/2019

Vazba
brožovaná

Počet stran
232

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
E-kniha

ISBN
978-80-7598-678-8

ISBN
978-80-7598-678-8

Kolektivní monografie předkládá nové pohledy a souvislosti právních jednání a procesních úkonů, a to na rovině jednotlivých institutů i oborů. Jde o práci kolektivu autorů, mladých právních vědců, kteří analyzují klasické otázky, jako jsou kupř. procesní úkony, vztah občanského práva a civilního práva procesního či smlouvy, a to v kontextu nových aspektů těchto otázek a oborů občanského práva, civilního práva procesního, pracovního práva aj. Autoři tak zaměřují svoji pozornost kupř. na smart contracts, procesní smlouvy, elektronická právní jednání, vady procesních úkonů, kooperativní koncepci civilního procesu a další koncepční otázky, je-li to případné vzhledem k tematizaci vzájemných vztahů a nových aspektů právních jednání a procesních úkonů. Poučeného čtenáře tak může oslovit hlubší analýza a kontextualizace zkoumaných otázek stejně jako zcela nový, dosud neprovedený rozbor některých vybraných nových otázek a výzev právní vědy.

Publikace je určena studentům právnických fakult, kteří mají zájem o prohloubení svých poznatků, právním vědcům, ale i praktikujícím právníkům různých profesí, neboť předložené závěry mají mimo jiné praktické ambice v rovině normotvorby, ale i advokátní či soudcovské praxe.

Kolektivní monografie si nedává za cíl komplexně zpracovat právní jednání a procesní úkony, to na úrovni jedné monografie ani není dost dobře možné, a tak přináší do odborného diskurzu jednotlivé problematické a inspirativní otázky s ohledem na další vývoj v právu a jeho výzvy.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.