Skončení pracovního poměru v souvislostech

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
právo prakticky

Datum vydání
6/2020

Vazba
brožovaná

Počet stran
260

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7598-724-2

Publikace se zabývá jednotlivými způsoby skončení pracovního poměru a jejich důsledky ve světle aktuální judikatury a právní úpravy současného občanského zákoníku.

Předmětná ustanovení zákoníku práce jsou rozebírána v nezbytném kontextu se zvláštními právními předpisy, např. zákonem o zaměstnanosti, zákonem o pracovnělékařských službách, zákony z oblasti sociálního zabezpečení a příslušnými prováděcími předpisy. Značná pozornost je přitom věnována posunům ve výkladových závěrech pod vlivem aktuální občanskoprávní úpravy a okolnostem, které mohou mít dopad zejména na platnost rozvázání pracovního poměru.

Výklad je obohacen o praktické příklady a doporučení, včetně upozornění na nejčastější i nejzávažnější chyby, které se mohou v praxi vyskytnout. Publikaci tak lze doporučit nejen osobám s právním vzděláním, ale též specialistům z oblasti personalistiky a lidských zdrojů i dalším zájemcům, kteří hledají ucelené, srozumitelné a prakticky využitelné informace ke všem způsobům skončení pracovního poměru.

Publikace reflektuje právní stav k 1. 4. 2020.

 

JUDr. Alice Mlýnková, Ph.D.,

je advokátkou specializující se na pracovní právo. Na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze vystudovala magisterský a doktorský studijní program a od roku 2010 je členkou České advokátní komory.

V rámci své právní praxe dlouhodobě poskytuje poradenství českým i zahraničním klientům primárně v oblasti pracovního práva včetně zastupování zaměstnanců i zaměstnavatelů v soudních a správních řízeních. Zabývá se rovněž související problematikou z oblasti korporátního práva, práva sociálního zabezpečení a ochrany osobních údajů. Je autorkou řady odborných článků s pracovněprávním zaměřením a věnuje se též lektorské a přednáškové činnosti.