Novinka

Transferové ceny, 2. vydání

Předprodej
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
ostatní

Datum vydání
10/2024

Vazba
pevná

Počet stran
480

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7676-815-4

ISBN
978-80-7676-816-1

Aktualizované vydání jedinečné publikace Transferové ceny přináší obsáhlýkomplexní a přehledný obraz o transferových cenách z pohledu OECD, EU a České, resp. Slovenské republiky. Zohledňuje vývoj v této oblasti dle poslední aktualizace Směrnice OECD o převodních cenách z roku 2022 – samostatně se věnuje nové kapitole o finančních transakcích. Kniha se taktéž zabývá otázkou mezinárodního zdanění, smlouvami o zamezení dvojího zdanění, CbCR, dosažením vzájemných dohod či předběžnými cenovými dohodami.

Renomovaní autoři prezentují v komplexním měřítku vysoce aktuální téma, jehož zpracování nemá na knižním trhu obdoby. Publikace tak nabízí přínos pro každého, kdo se zabývá daňovými a právními aspekty transferových cen, jejich stanovením, dokumentací či procesními otázkami s nimi souvisejícími. Zároveň bude nápomocná znalcům, kteří se věnují transferovým cenám, a poslouží i mnohým odborníkům z praxe, neboť zahrnuje praktické případové studie stanovení transferových cen.

Směrnice OECD o převodních cenách prošla - vzhledem k překotnému vývoji v oblasti daňové politiky na základě boje s erozí daňových základů a přesouváním zisků – zásadní proměnou. Z původně spíše teoreticky zaměřeného textu se postupně stal komplexně a prakticky zaměřený spis. Vznikl tak klíčový dokument pro stanovení převodní ceny a její dokumentace pro obhajobu dodržení principu tržního odstupu.

***

Didakticky optimálně pojatý výklad usnadní úspěšné osvojení principů převodních cen čtenářům, kteří se v transferových cenách pohybují krátce. Zkušeným čtenářům pak struktura knihy umožňuje rychle najít předkládané nové poznatky či dohledat přehledně rekapitulované informace v kontextu současných přístupů k převodním cenám.

Ing. Lukáš Moravec, Ph.D.