Vybraná judikatura z oblasti trestní odpovědnosti právnických osob

Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
vybraná judikatura

Datum vydání
7/2020

Vazba
brožovaná

Počet stran
68

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7598-771-6

ISBN
978-80-7598-772-3

Trestní odpovědnost právnických osob byla v České republice zavedena teprve od 1. 1. 2012 zvláštním právním předpisem - zákonem č. 418/2011 Sb., o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim. Tato stále relativně nová právní úprava tedy platí již více než osm let. Za tu dobu se již řada případů trestně stíhaných právnických osob dostala k Nejvyššímu soudu nebo dokonce i Ústavnímu soudu.

Vzhledem k dostupným statistikám Nejvyššího státního zastupitelství každým rokem narůstá počet případů, kdy jsou stíhány a následně často i odsouzeny právě právnické osoby. V důsledku tohoto vývoje postupem času narůstá i nová judikatura na všech soudních úrovních. Ruku v ruce s tím pak citovaný zákon zaměstnává čím dál více všechny zainteresované, ať už jsou to advokáti v postavení obhájců nebo zmocněnců poškozených či státní zástupci, policisté nebo samotní soudci.

Z důvodu narůstající judikatury autoři sestavili tuto drobnou publikaci. Jejím cílem bylo sepsat známou existující soudní judikaturu případů trestní odpovědnosti právnických osob a doplnit je o autorské poznámky.

Publikace by měla sloužit jako praktický rádce a pomocník právě všem uvedeným právním profesím, které v praxi trestní odpovědnost právnických osob řeší. Věříme, že zaujme i odbornou veřejnost z akademické sféry či jiné zájemce o tuto právní tematiku.

Právní stav publikace je k 1. 6. 2020.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.