Novinka

Zákon o hromadném občanském řízení soudním. Komentář

Předprodej
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
komentáře

Datum vydání
11/2024

Vazba
pevná

Počet stran
568

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-286-0024-2

ISBN
978-80-286-0025-9

Přinášíme první ucelený výklad zákona č. 179/2024 Sb., o hromadném občanském řízení soudním, který nabyl účinnosti k 1. 7. 2024 a který představuje zásadní inovaci v českém civilním procesním právu. Komentář nejen podrobně analyzuje zákonná ustanovení, ale také propojuje jejich interpretaci s aplikační praxí a transpozičními souvislostmi. Je výsledkem spolupráce široce diverzifikovaného autorského kolektivu složeného z odborníků s bohatými zkušenostmi v oblasti legislativy, advokacie, justice i akademické sféry, čímž zajišťuje vyvážený a komplexní výklad. 

Autoři se neomezují pouze na problematiku zákona o hromadném občanském řízení soudním, ale připojují i komentář ke změnovému zákonu č. 180/2024 Sb. Předkládají výklad k novému řízení o žalobě na ochranu kolektivních zájmů dle občanského soudního řádu i ke změnám v zákoně o soudních poplatcích či zákoně o ochraně spotřebitele. Komentář tak nabízí komplexní pohled na problematiku kolektivní ochrany práv.

Autorský kolektiv klade důraz na srozumitelnost textu, přehlednost a zachycení různorodých úhlů pohledu, což činí z komentáře nepostradatelný nástroj pro právní praxi v oblasti kolektivního vymáhání práv. Tento průkopnický komentář bude nezbytným průvodcem pro správné pochopení a aplikaci nového práva.

 

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.