Zákon o zadávání veřejných zakázek (č. 134/2016 Sb.). Praktický komentář

Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
praktické komentáře

Datum vydání
3/2022

Vazba
pevná

Počet stran
772

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7676-120-9

ISBN
978-80-7676-121-6

Praktický komentář zákona o zadávání veřejných zakázek reflektuje zadavatelskou praxi a otázky, které se od účinnosti komentovaného zákona vytvořily. Snaží se na ně nabízet validní odpovědi, a to primárně v rozhodovací praxi správních soudů i Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. 

Čtenáři v publikaci naleznou odpovědi na aktuální palčivá témata, jimiž jsou např. možnosti změn závazku ze smlouvy v souvislosti s pandemií covid-19 či dramatickým nárůstem cen materiálů a jiných vstupů, prokazování kvalifikace dceřinými společnostmi či v rámci koncernu, rozumná aplikace zásady environmentálně a sociálně odpovědného zadávání či judikaturou dovozené limity zadávání navazující veřejné zakázky (z oblasti IT) prostřednictvím jednacího řízení bez uveřejnění z důvodu stavu exkluzivity (vendor lock-in).

Autoři v komentáři zohledňují aktuální judikaturu soudů a rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a rovněž připojili řadu praktických příkladů a případů dobré praxe.

Komentář by měl být vhodným pomocníkem především pro samotné zadavatele a dodavatele veřejných zakázek, ale spolehlivým rádcem by měl být rovněž pro advokáty, soudce, rozhodce a další právnické profese.

Právní stav komentáře je k 1. 2. 2022.

 

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.