Zákon o zaměstnanosti (č. 435/2004 Sb.). Komentář

Skladem - expedice do 2 pracovních dnů
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
komentáře

Datum vydání
6/2023

Vazba
vázaná

Počet stran
936

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7676-612-9

Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, je ústředním předpisem pro regulaci státní politiky zaměstnanosti a ochrany proti nezaměstnanosti. Patří k velmi dynamickým předpisům, reagujícím nejen na evropskou legislativu, ale i na aktuální politickou situaci. Předkládaný komentář proto čtenáře provádí nejen zněním zákona účinným k 1. 4. 2023, ale reflektuje také úskalí, která s sebou dynamika tohoto předpisu přináší a může přinášet, včetně úvah de lege ferenda.

Cílem komentáře, který je v dané oblasti vydáván po více než 12 letech, je podat srozumitelný výklad jednotlivých ustanovení v návaznosti na aktuální prováděcí předpisy a judikaturu, zejména správních soudů a soudů evropských, která je ve výkladu hojně citována.

Autorský kolektiv představují odborníci s bohatou rozhodovací praxí, kteří podstatnou část svojí profesní kariéry působí ve státní správě na úseku zaměstnanosti či inspekce práce, ať už v rámci struktury Ministerstva práce a sociálních věcí, Úřadu práce České republiky, či v rámci orgánů inspekce práce. Současně se jedná o autory, kteří se dané oblasti věnují i v rámci své publikační a přednáškové činnosti.