Elektronické právní jednání

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
11/2018

Vazba
pevná

Počet stran
460

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7552-815-5

Těžiště monografie spočívá v analýze a výkladu základních institutů elektronického právního jednání, jak vychází z nové úpravy evropským nařízením č. 910/2014 o elektronické identifikaci a službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce na vnitřním trhu, označovaným zkratkou eIDAS. Jde zejména o prostý a kvalifikovaný elektronický podpis fyzických osob a elektronickou pečeť osob právnických.

Výklad zahrnuje podrobný rozbor všech dílčích právních předpokladů uvedených institutů a podává i vysvětlení dopadů nařízení eIDAS do fungování státní správy i oblasti e-commerce. Monografie podává také srovnávací analýzu elektronického právního jednání podle práva EU, ČR a Německa. V neposlední řadě nabízí také exkurz do obecné teorie právního jednání, která je základním východiskem pro pochopení právního jednání v éře moderních komunikačních technologií.

V rámci rozboru autor též identifikuje mnoho oblastí, které jsou nařízením upraveny nedostatečně. Jejich znalost je důležitá pro zaplnění smluvní úpravou, vnitřními předpisy obchodních korporací i veřejné správy, popř. de lege ferenda pro podrobnější vnitrostání implementaci.

Kniha je nejen výsledkem čerstvého právního výzkumu autora v oblasti práva ICT, ale i jeho schopnosti spatřovat za právní úpravou možnosti technické realizace, která se opírá o mnohaleté zkušenosti z původní profese počítačového inženýra. To mu umožňuje v případě potřeby vést výklady i tam, kde by ryze právní autor již tápal, nebo předkládat inovativní závěry, náměty k diskusi a úvahy k rozvoji oblasti.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.