Finanční gramotnost - Výpočty v Excelu

Skladem - expedice do 2 pracovních dnů
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
Řízení školy

Datum vydání
5/2014

Vazba
brožovaná

Počet stran
372

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7478-483-5

Kniha s elektronickou podporou.

Zatímco „klasická“ gramotnost tvoří základ školního vzdělávání, s výukou finanční gramotnosti se v lavicích setká málokdo. Hospodařit s penězi přitom musí skutečně každý. Úroveň finanční gramotnosti považují autoři této publikace za alarmující, a nabízejí proto příručku a cenný zdroj informací, který poradí, jak používat při výpočtech týkajících se finanční gramotnosti MS Office Excel. Kromě výpočtů z oblasti finančnictví vysvětlují také pojmy jako rodinný rozpočet, roční procentní sazba nákladů úrokové procento, doba určení, doba splatnosti či frekvence úročení. V souladu s cílem publikace poskytují i elektronickou podporu včetně praktických úloh, které čtenář zpracovává přímo v Excelu.

Finanční gramotnost – elektronická podpora

Finanční gramotnost - elektronická podpora - kapitola 7

Vpravo v souborech ke stažení naleznete elektronickou podporu ke knize Finanční gramotnost, výpočty v Excelu. Obsahuje vzorové úlohy korespondující s vlastním psaným textem. Většina je sestavena tak, aby umožňovala prvotní provedení základní analýzy a následné pochopení podstaty problému, ale i nastínění dalších možných variant řešení, a je-li to možné, také konečné nalezení nejvýhodnějšího řešení podle předem zadaných parametrů.

Modelové úlohy jsou vloženy do jednotlivých záložek, resp. listů Excelu. Zde se uvádí základní informace o řešeném problému, jako například popis dané situace, stručný metodický výklad, vysvětlení problému a přehled použitých vzorců i funkcí. Některé úlohy doplňují pro větší názornost grafy a přehledné tabulky. Většina z nich obsahuje také odkaz na konkrétní stranu v knize.