Novinka

Pojištění odpovědnosti z provozu autonomních vozidel

Předprodej
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
10/2024

Vazba
brožovaná

Počet stran
152

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-286-0067-9

ISBN
978-80-286-0068-6

Tato právní monografie se věnuje otázkám odpovědnosti z provozu a pojištění škod způsobených provozem autonomních vozidel v kontextu současné právní úpravy. Hlavním cílem této publikace je analyzovat právní aspekty spojené s odpovědností za autonomní systémy a zjistit, zda stávající legislativní rámec dokáže efektivně integrovat autonomní vozidla do běžného silničního provozu.

Monografie se zaměřuje na několik klíčových oblastí. Nejprve se zabývá analýzou nedostatků stávající národní i mezinárodní právní úpravy a rozebírá klasifikaci autonomních vozidel včetně jejich postupné integrace na trh. Následuje detailní rozbor právní odpovědnosti provozovatelů autonomních vozidel, s důrazem na objektivní odpovědnost a principy pojištění v tomto specifickém odvětví.

Další kapitoly se věnují budoucím změnám a výzvám v oblasti pojišťovnictví, zejména otázkám kyberbezpečnosti, ochrany osobních údajů a soukromí při provozu autonomních vozidel. V neposlední řadě jsou zmíněny také rozdíly v přístupu jednotlivých států, především v rámci právních řádů Spojených států amerických, Německa, Rakouska, Spojeného království a Nizozemska.

Závěrem monografie upozorňuje na nezbytnost aktualizací právních předpisů v návaznosti na vývoj technologií a autonomní mobility, což má zásadní dopad na právní i pojišťovací sektor.

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.