Zákon o daních z příjmů č. 586/1992 Sb. Komentář. 2 vydání

Připravujeme
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
komentáře

Datum vydání
12/2024

Vazba
pevná

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-286-0054-9

ISBN
978-80-286-0055-6

Přinášíme již druhé vydání knihy Komentář k zákonu č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, který obsahuje výklad tohoto klíčového daňového předpisu provedený odborníky s dlouholetou praxí v daňovém poradenství, ale též ve finanční správě a v justici. Tato oblíbená pracovní pomůcka odborníků z praxe i široké veřejnosti nejenom reaguje na mnohé legislativní změny, které nastaly od prvního vydání, ale zasazuje je též do jejich historického kontextu.

Komentář se neomezuje na pouhý popis zákonných ustanovení. Srozumitelným způsobem vykládá jednotlivá ustanovení zákona v jejich vzájemných provázanostech, s odkazy na širší kontext obecné právní úpravy, na jejich legislativní a interpretační vývoj a na důvody přijetí vybraných daňových institutů, které jsou pro jejich porozumění a interpretaci nezbytné.

Výklad se opírá o dlouholeté zkušenosti autorů s používáním tohoto předpisu jak při jejich běžné pracovní činnosti, tak při jejich bohaté přednáškové a publikační činnosti. Díky tomu v sobě komentář snoubí poznatky z běžné aplikační praxe s právně teoretickými úvahami nad některými výkladově spornými ustanoveními zákona a mnohdy i úvahami nad jejich vhodnou úpravou do budoucna. Nechybí ani reakce na soudní judikaturu, výkladové pokyny a stanoviska Finanční správy ČR a zejména závěry z koordinačních výborů Komory daňových poradců ČR a Ministerstva financí ČR. Díky tomu komentář poslouží jako pomůcka jak osobám daní z příjmů neznalým, tak zkušeným daňovým odborníkům napříč jejich profesnímu zaměření a pracovnímu zařazení.

Právní stav publikace je k 1. 1. 2024.