COVID-19 v účetních a daňových souvislostech

V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
monografie

Datum vydání
7/2020

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7598-852-2

V souvislosti s krizovými opatřeními přijatými vládou v době nouzového stavu vyhlášeného k zamezení šíření onemocnění COVID-19, způsobeného novým koronavirem SARS-CoV-2, je českou vládou postupně zaváděna série různých opatření ke zmírnění negativních dopadů krizových opatření na podnikatele. Jedná se o neustále se měnící směs různých daňových úlev, kompenzací a dotačních a jiných programů zaměřených na podporu podnikání a udržení zaměstnanosti.

Cílem předkládané eknihy je poskytnout aktuální přehled a základní informace o daňových úlevách a dalších přijatých opatřeních ke zmírnění negativního dopadu vládních opatření na podnikání firem a osob samostatně výdělečně činných včetně uvedení účetních a daňových souvislostí.

Text je zpracován podle právního stavu k 16. 6. 2020 a obsahuje i základní informace o daňových změnách v rámci tzv. protikrizového daňového balíčku, který byl dne 16. 6. 2020 schválen Poslaneckou sněmovnou jako zákon, kterým se mění některé daňové zákony v souvislosti s výskytem koronaviru SARS-CoV-2.