Nařízení Řím I, Nařízení Řím II. Komentář

Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Kde najdu soubory e-knih?
Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
komentáře

Datum vydání
4/2021

Vazba
vázaná

Počet stran
636

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7598-971-0

ISBN
978-80-7598-972-7

Jedinečný komentář k Nařízení Řím I a Nařízení Řím II je kompletním zpracováním obsahujícím podrobné informace i o předcházejících (souvisejících) smlouvách a úmluvách (Bruselská úmluva, Římská úmluva, Maastrichtská a Amsterodamská smlouva a další), stejně jako pozadí a podmínky vzniku obou nařízení. Komentář obsahuje vysvětlení ke všem článkům obou nařízení s propojujícími kapitolami od předních odborníků na dané téma z České a Slovenské republiky.

Nařízení Řím I a Nařízení Řím II lze považovat za univerzální úpravu, která se použije téměř vždy na závazky s mezinárodním prvkem v členských státech Evropské unie a tím pádem se jedná o povinnou výbavu pro všechny, kdo přichází do styku s mezinárodními závazky, nebo se o danou problematiku více zajímají.

 

"Autorům se podařilo jednotlivé články Nařízení Řím I a Nařízení Řím II precizně vyložit, odkázat na vztahující se judikatorní závěry SDEU (na některých místech i na tuzemskou judikaturu) včetně související literatury, přiblížit problematiku na příkladech a učinit tím danou oblast přístupnější a pro čtenáře srozumitelnější. Komentář by tak měl být povinnou výbavou pro každého, kdo přichází do styku s mezinárodními závazky, nebo se o téma kolizní úpravy závazkových vztahů v detailech zabývá."

JUDr. Miroslav Sedláček, LL.M., Ph.D.
katedra občanského práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy

Chcete vědět více o produktu?

* Všechny položky formuláře jsou povinné.

Děkujeme za zájem, Váš požadavek vyřídíme v krátkém čase.