Novinka

Udržitelnost a ESG přehled evropské regulace

Předprodej
Připravujeme
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
ostatní

Datum vydání
7/2024

Vazba
brožovaná

Počet stran
240

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

ISBN
978-80-7676-969-4

ISBN
978-80-7676-970-0

Udržitelnost. Téma, jež čím dál více rezonuje společností a jemuž se stále intenzivněji věnují i normotvůrci po celém světě při přijímání politik a právních předpisů.

ESG. Tři písmena, která jsou s tématem udržitelnosti propojena, představují tři faktory, jež jsou stále intenzivněji zohledňovány při hodnocení výkonnosti jednotlivých podniků z hlediska udržitelnosti.

Ambicí knihy je usnadnit orientaci v této velmi dynamicky se vyvíjející a zároveň velmi technické a relativně obtížně uchopitelné právní oblasti. Smyslem publikace je poskytnout alespoň základní přehled nejzásadnějších evropských předpisů v oblasti udržitelnosti, resp. ESG. Tato kniha je koncipována jako příručka přibližující problematiku právních aspektů udržitelnosti a ESG v evropském kontextu, jež by měla být přístupná právníkům i neprávníkům. Snaží se přiblížit základní pojmy a témata, a to vždy ve vazbě na příslušnou evropskou legislativu. Nejedná se proto o detailní analýzu všech relevantních právních předpisů, která je beztak s ohledem na jejich komplexnost a často technickou povahu prakticky nemožná. Jedná se spíše o regulatorní rozcestník, díky kterému získá čtenář komplexní přehled o relevantní právní úpravě, jejíž dílčí aspekty může následně sám podrobněji studovat ze zdrojů, na něž se příručka v poznámkách pod čarou odvolává.

Právní stav knihy je fixován k datu 8. března 2024. Vzhledem k dynamickému vývoji příslušné regulace se nicméně očekává pravidelná aktualizace textu.