Trestní řád (č. 141/1961 Sb.) - Komentář

Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
V prodeji - ihned k dispozici
Co je Smarteca?
Poslední kusy - neváhejte s objednávkou!
Co je Smarteca?
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH

Ke stažení


Vydavatel

Typ publikace
komentáře

Datum vydání
5/2017

Vazba
vázaná

Počet stran
2552

Typ produktu
Tištěná kniha

Typ produktu
E-kniha

Formát

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7552-600-7

ISBN
978-80-7552-601-4

Komentář reaguje na změny trestního řádu provedené novelami č. 55/2017 Sb., č. 56/2017 Sb. a č. 57/2017 Sb.

Rozsáhlé dvousvazkové dílo přináší podrobný komentář k zákonu č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád).

Jednotná přehledná struktura výkladu umožňuje snadnou a rychlou orientaci v textu. Na výklad konkrétního ustanovení, popřípadě jednotlivých odstavců či písmen, navazuje relevantní judikatura, dále související předpisy a přehled nejvýznamnější literatury. Ve výkladu jsou zdůrazněny zásadní odchylky od obecné úpravy trestního řádu obsažené v zákoně o soudnictví ve věcech mládeže a v zákoně o trestní odpovědnosti právnických osob. V relevantních případech je uveden též vztah k jiným ustanovením trestního řádu.

V přehledu uváděné judikatury jsou zařazeny na prvním místě rozsudky Soudního dvora Evropské unie a Evropského soudu pro lidská práva a nálezy Ústavního soudu. Poté následuje chronologicky řazená judikatura Nejvyššího soudu uveřejněná ve Sbírce soudních rozhodnutí a stanovisek (v tzv. zelené sbírce), případně též další zásadní soudní rozhodnutí, zejména Nejvyššího soudu a obou vrchních soudů, která nebyla publikována v oficiální Sbírce soudních rozhodnutí a stanovisek.

Komentář je rozdělen do dvou svazků: první obsahuje výklad společných ustanovení a přípravného řízení (§ 1 až 179h), druhý pak výklad řízení před soudem, některých úkonů souvisících s trestním řízením a výklad přechodných a závěrečných ustanovení (§ 180 až 471).

Komentář je dílem autorského kolektivu složeného z praktiků i teoretiků, zejména ze soudců všech článků soudní soustavy, včetně Ústavního soudu, státních zástupců, advokátů, učitelů právnických fakult a pracovníků Probační a mediační služby a Ministerstva spravedlnosti.