Finanční účetnictví pro manažery s netradičně pojatými případovými studiemi, 3., aktualizované vydání

Dočasně nedostupné
Zobrazit dostupnost na prodejnách

Ceny jsou včetně DPH


Vydavatel

Typ publikace
učebnice

Datum vydání
11/2021

Vazba
brožovaná

Počet stran
196

Typ produktu
Tištěná kniha

ISBN
978-80-7552-773-8

Publikace „Účetnictví“ je určena studentům 2. ročníku studia na Fakultě managementu VŠE v Praze v Jindřichově Hradci, kteří studují modul Účetnictví a základy daní nebo předmět Základy finančního účetnictví. Může být užitečná také pro studenty účetnictví na jiných vysokých školách nebo pro výuku účetnictví v kurzech pro střední a vyšší management v podnicích.

Jsem si vědoma toho, že na trhu je nepřeberné množství literatury s podobnou tematikou, proto jsem přistoupila k publikaci poněkud netradičním způsobem. Vyšla jsem z vlastních dlouholetých zkušeností z dob, kdy jsem pracovala v manažerské pozici a potřebovala jsem relevantní a včasné účetní informace pro rozhodování. Učebnice je tak výsledkem mé současné více než desetileté pedagogické praxe ve výuce účetnictví.

….

Při výkladu je postupováno od jednodušších postupů ke složitějším. Těžištěm v publikaci jsou propracované úlohy k jednotlivým tématům tak, aby na nich studenti pochopili logické souvislosti v účetnictví, a hlavně dokázali identifikovat a spočítat důsledky svých rozhodnutí v rámci řízení na výsledek hospodaření nebo vybrané položky rozvahy, či řízení peněžní hotovosti. Úlohy nejsou v učebnici vyřešeny, studenti je postupně doplňují v průběhu výuky přímo do učebnice a vytváří si tak vlastní studijní materiál.

(úryvek z úvodu publikace)